Читај ми!

Балинт Пастор изабран за председника Савеза војвођанских Мађара

На 20. изборној скупштини Савеза војвођанких Мађара одржаној у Сенти, досадашњи вршилац дужности председника те странке, Балинт Пастор, изабран је за председника СВМ-а.

Балинт Пастор је био једини кандидат за лидера највеће политичке партије мађарске мањине у Србији. 

"Главни задатак и даље је да се Мађари у Војводини, у Србији осећају као код куће, да све учинимо у интересу тога да се наша заједница развија, а исто тако оно што је добро за Мађаре то је добро и за Србе и све остале који са нама живе у Војводини", рекао је Пастор.

Навео је да СВМ жели да буде одговорна странка каква је била и до сада.

"Желимо да сарађујемо у постизању наших приоритета, желимо да учинимо да се развојни пројекти наших месних заједница, општина и градова остваре, желимо да будемо поносна и самостална политичка странка на политичкој сцени Србије", рекао је Пастор.

Балинт Пастор је председник посланичке групе Савеза војвођанских Мађара у Скупштини Србије и председник Скупштине града Суботице. 

Доктор је правних наука и ванредни професор универзитета на Правном факултету за привреду и правосуђе Привредне академије у Новом Саду. 

Члан је Савета Универзитета у Новом Саду и спољни члан Скупштине Мађарске академије наука.

Рођен је 3. јануара 1979.године у Суботици, син је Иштвана Пастора, дугогодишњег лидера СВМ-а који је преминуо у октобру прошле године.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије