Читај ми!

Вучић у Великим Радинцима: Повезаћемо целу Фрушку гору добрим путевима

Председник Србије Александар Вучић посетио је цркву у Великим Радинцима и истакао да је то место после 50 година добило реконструисан пут до Сремске Митровице и рекао да ће цела Фрушка гора бити повезана добрим путевима. Председник је рекао да се држава труди да и у тешким временима за грађане учини што више и да зато иде да разговара са њима.

Вучић је подсетио да је после 50 година реконструисан пут од Великих Радинаца до Сремске Митровице и да ће држава помоћи да се ураде и други путеви.

Председник Србије је рекао да ће цела Фрушка гора бити повезана добрим путевима и да ће одмах кренути и да се ради пут до Руме.

"Урадићемо и друге путеве до Лаћарка, Лежмира, Свилоша и других села до Дунава, али и путеви према граници са Хрватском. И остаје нам део према румском делу Фрушке горе, то је још 1,7 милиона евра", рекао је Вучић.

Рекао је да ово нису лака времена, да нам ништа не иде на руку у свету, али да морамо да улажемо.

"И у тако тешким условима се трудимо и гледамо да учинимо све што је могуће за грађане. Зато и идемо да разговарамо са људима, рекао је Вучић у Великим Радинцима где је обишао и цркву посвећену Светом Архангелу Гаврилу.

Подсетио је да је држава спровела тешке мере и истакао да сада Србија највише пропорционално својој величини гради аутопутева и брзих саобраћајница у Европи.

Поручио је грађанима да пријаве децу за добијање новчане подршке од државе, као и пензионере да се пријаве за пензионерску картицу, која ће има омогућити много погодности.

Пензионери који имају регистроване аутомобиле на своје име имаће, на пример, попуст за путарину од три одсто, рекао је Вучић.

Подсетио је да ће од октобра бити повећане пензије 5,5 одсто, а од јануара још 14,6 одсто, што је више од 20 одсто.

"У Митровици морамо још да додамо 17.000 квадрата за болницу и дом здравља, што је улагање од 30 милиона евра, али то је важно за људе у овом делу Србије. Што смо обећали, то ћемо и да урадимо", казао је Вучић.

"Имамо неодговоне људе у Приштини, наше је да чувамо мир, али они морају да знају - време прогона и протеривања српског народа без одговора српске државе је давно прошло. Српска држава ће штити и чувати свој народ, штити своју земљу", истакао је председник Вучић.

Локални пут Велики Радници-Сремска Митровица дуг је седам километара и пуштен је у саобраћај у јулу ове године, док су радови на реконструкцији почели у јуну.

Вучић: Курти намерно одуговлачи да се сретне са мном у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти намерно одуговлачи да се састане са њим у Бриселу да би, како је рекао, обавио своје прљаве послове на КиМ.

"Понудили су ми један датум да идем у Брисел, али не. Курти има паметнија посла, јер он купује време за спровођење својих претњи у дело, у то сам сигуран. За неколико месеци ће неко покушати да разговара, а у међувремену, колико је Срба ухапшено, рањено, повређено, колико је лекова у српским болницама остало и које су нове мере донете, од закона о експропријацији и примена експропријације до тога што његови рокови Србима да морају да напусте просторије истичу", рекао је Вучић.

На питање новинара шта може да очекује од сутрашњег састанка са америчким конгресменом Мајклом Тарнером и изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, Вучић је одговорио да то неће бити лаки разговори у условима где се цео свет бави ратом у Украјини и где постоји сваког дана условљавање да се сврстате, јер ако нисте са нама, онда сте против нас.

"Постоје многи и у нашој земљи који би на сваки начин желели да Србија не може да води своју политику и уживају у томе да Србија не може да води своју политику. Просто, ја мислим да је суштина у томе да морамо да наставимо да доносимо самостално одлуке, да знамо шта је то што чинимо на европском путу, али да чувамо своју земљу", поручио је Вучић.

'Не расписујем ја изборе, али биће их, пошто опозиција то жели'

Председник Вучић је рекао да, иако он не расписује изборе, њих ће бити, и то, како је рекао, пошто тако опозиција жели.

''Прво су рекли, нећемо ти дати да распишеш изборе, па ја кажем, то је у реду, много сте јаки, па морам да вас послушам. Онда кажу: е, сад хоћемо изборе, па ћу им дати. Али, не расписујем ја изборе. Мора да се стекну одређени услови, али пошто видим да их желе, добиће их. Лако је говорити лоше, уместо да се нешто ради. А, пошто су фаворити, желим им успех'', рекао је Вучић.

'Важно да глумци имају више серија него икада'

Председник Србије је рекао да је важно да глумци раде више серија него икада и да имају доста посла, а не наводи да је један глумац остао без посла јер је "критиковао председника".

Председник је у обиласку места Велики Радинци рекао да, уколико је тачно да је он крив за то што је један глумац остао без посла, онда ваљда заслужан за то што њих 999 има посао.

"Важно је да они раде серија више него икада и да имају посла, а у њихово велико политичко знање нисам претерано ни веровао ни посебно сумњао. Не знам зашто би они били бољи од лекара, просветара и радника, или мање важни од њих", рекао је председник.

Вучић и истакао да сада у Србији има формално 510.000 више запослених него у 2012. години, подсетио на повећање плата за просветне раднике и медицинске сестре у наредних три дана и нагласио да ће минималац са "наслеђених од претходног режима" 15.000 динара сада бити већи од 40.000 динара.

Председник је позвао све пензионере да се пријаве за пензионерску картицу.

"Већ сада 760.000 пензионера се пријавило. Имаће на наплатним рампама попуст, у свим великим ланцима ће имати попуст. Позивам све пензионере да се пријаве", рекао је председник.

уторак, 20. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару