Читај ми!

Шапић: Буџет града издржава све мере, у центру моје политике је брига о људима

Градоначелник Београда Александар Шапић говорио је за РТС о бесплатним уџбеницима, државним вртићима и појефтињењу градског превоза и истакао да град може да издржи све те мере.

Говорећи о временским непогодама и суперћелијским олујама које су у протеклом периоду погодили и престоницу, градоначелник Београда Александар Шапић каже да треба да захвалимо богу како смо прошли, с обзиром на то шта се све дешава по свету и Европи.

"Имали смо једну објективно озбиљну олују. Не би било фер да кукамо с обзиром на материјалну штету у региону и Европи. Бићемо спремни за сваку следећу олују у односу на капацитете које имамо. Нећу да причам бајке људима као 'немојте да бринете, хватаћемо кишу у лету' и бићемо у стању да урадимо оно што не могу да ураде најбогатије земље света. То не, али верујте да су наши људи стално на терену. Ми смо када се десила та која је чупала дрвеће, у року од неких 48 сати рашчистили све улице", рекао је Шапић гостујући у Београдској хроници.

Говорећи о радној снази, навео је да се све теже налазе они који би радили физичке послове, од возача аутобуса преко радника на градилиштима.

"Видите да све више увозимо страну радну снагу. Ми у ГСП-у још немамо странце, али странаца има доста код приватних превозника, па кад им ГПС заблокира не знају пут. Улазимо у озбиљне проблеме и кад бисмо сутра направили 30 нових вртића, не бисмо имали људе који би у њима радили", навео је Шапић.

Од септембра државни вртићи биће бесплатни, а самим тим су веће субвенције и за оне чија деца иду у приватне вртиће. Такође, и уџбеници ће бити бесплатни, превоз је јефтинији. Шапић подсећа да је био најавио да ће у центру политике коју води бити брига о људима.

На питање може ли буџет града да издржи све те мере, Шапић је рекао да издржава.

"Видите да издржава. Је л' се десило нешто? Је л' сте чули да негде некоме није исплаћена плата у градском сектору? Треба да издржи још три месеца, па долази нови буџет. Ми сад радимо ребаланс буџета у септембру, опет прераспоређујемо средства, и правимо нови распоред до краја године... Значи, прошлу годину смо затворили, затворићемо ову годину, затворићемо и следећу, и покушаћемо са још више мера које ће да иду у правцу бриге о људима, зато што мислим да је сервис који град треба да пружа једнако важан као и велики инфраструктурни пројекти који се раде", рекао је Шапић.

Цело гостовање Александра Шапића у Београдској хроници погледајте у видеу на почетку текста.

уторак, 20. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару