Оптужница против шесторице због тешког убиства у Младеновцу

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против шесторице окривљених да су 28. августа 2023. године у једном угоститељском локалу у Младеновцу при безобзирном насилничком понашању убили Д.А. и то након несугласица око наручивања песама од музичара.

Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљенима М. П., Б.П., М.Ј. и Д.С. на терет се ставља кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву, док се М.С. и С.С. терете за кривично дело учествовање у тучи, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.

Тужилаштво је предложило суду да М.П., Б.П., М.Ј. и Д.С. продужи притвор да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду, а Б.П. и због опасности од бекства.

У односу на окривљеног М.Ј. тужилаштво је суду предложило да му изрекне мере безбедности Обавезно прихијатријско лечење и чување у здравственој установи, имајући у виду да из налаза и мишљења вештака о његовом душевном здрављу произлази да болује од душевних болести.

Постоји оправдана сумња да је М.П. 28. августа 2023. године око 23.30 часова, седећи за столом до музике са осталим окривљенима у једном угоститељском објекту у Младеновцу, најпре ушао у расправу са Д.А. јер му у више наврата није дозвољено да наручи песму од музичара. Д.А. је седео за другим столом у друштву сина и братанца.

Иако су и отац и син покушали у више наврата да се смире ситуацију, убрзо је дошло до физичког нападача на Д.А, којег су тукли песницама, ногама, пивским флашама, услед чега је он пао на под, а окривљени су наставили да му задају ударце.

Када је његов син В.А. дошао да помогне оцу, осумњичени су и њему задали више удараца, услед којих је задобио лаке телесне повреде.

Д.А. је преминуо на лицу места, осумњичени су напустили локал.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво