Локализован пожар у Специјалној болници на Златибору, евакуисани пацијенти и запослени

Пожар који је пола сата пре поноћи избио у Специјалној болници за болести штитасте жлезде и болести метаболизма "Чигота Златибор" – локализован је у седам сати. Тренутно се ради на догашивању. Ватра је захватила кров и последњи спрат зграде. Међу евакуисаним пацијентима има и тридесеторо деце. Нема повређених.

Горео је кров и последњи спрат зграде Специјалне болнице на Златибору. Пацијенти и запослени су евакуисани, њих стотинак, међу којима је било и тридесеторо деце.

У гашењу пожара било је ангажовано око 50 ватрогасаца.

Начелник Одељења за ванредне ситуације у Ужицу Саша Цицварић рекао је за РТС да ће се увиђај обавити у најкраћем могућем року. Доласком на лице места ватрогасци-спасиоци су затекли пожар у разбукталој фази.

Цицварић каже да је пламен захватио кров, а да је цео шести спрат направљен од дрвне конструкције, пластичног кровног покривача, тако да је било отежавајућих околности.

Ватру је гасило 47 ватрогасаца са 11 возила до седам сати када је пожар локализован, истакао је Цицварић. Додаје да су 114 пацијената успешно и брзо евакуисали запослени и ватрогасци.

Директор Специјалне болнице Александар Симић рекао је за РТС да је у 23.30 обавештен о пожару на петом спрату болнице и да је одмах дошао на лице места.

"Ту су већ били радници треће смене како здравствени радници тако и немедицинска служба обезбеђења, који су кренули са евакуацијом пацијената, спуштањем пацијената на ниже спратове. Било је и тридесетак деце", рекао је Симић.

Према речима директора Специјалне болнице, све је протекло у најбољем реду. "Благовремено смо успели да непокретне пацијенте спустимо и сместимо у оближње хотеле“, навео је Симић.

Др Симић каже да ће нове пацијенте благовремено обавестити када да дођу на заказана снимања, уз наду да ће болница што пре бити оспособљена.

Комисија за процену штете наредних дана утврдиће узрок пожара.

недеља, 26. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије