Ухапшени чланови криминалне групе због крађе аутомобила на територији ЕУ

Полиција је у Београду, Шапцу, Новом Саду и Сремској Митровици ухапсила 11 лица, привремено одузела већи број путничких возила и луксузних џипова украдених на територији ЕУ за која се сумњичи организована криминална група. Одузета је и већа количина новца, као и ауто делова, саопштило је Јавно тужилаштво за организовани криминал.

По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а, УКП и СБПОК након вишемесечног предистражног поступка на територији Београда, Шапца, Новог Сада и Сремске Митровице, ухапшено је 11 особа и привремено одузет већи број путничких моторних возила новије и високе класе, као и луксузних џипова за које се организована криминална група сумњичи да је украла на територији земаља ЕУ. 

Како наводи Тужилаштво, украдена возила су потом довожена на територију Србије, где су у унапред обезбеђеним гаражама, радионицама "штековима“ преправљана, а касније отуђивана, чиме су припадници и организатори организоване криминалне групе остварили вишемилионску противправну имовинску корист.

Ухапшени су М.Т, Б.Т, Д.М, И.С, Б.Т, Р.К, Р.Т, Б.И, С.Ђ, Д.Ј и Х.Т.

Сумња се да је та организована криминална група од почетка 2020. до 09.01.2024. године извршила кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, прикривање, фалсификовање исправе, посебни случајеви фалсификовања исправа и навођење на оверавање неистинитог садржаја.

Приликом претреса кућа, станова и радионица организатора и припадника организоване криминале групе пронађено је и привремено одузето више десетина хиљада евра, више стотина хиљада динара, драгоцености, већа количина ауто делова, уз помоћ којих ће бити идентификована возила која су предмет извршења кривичног дела у иностранству, као и већа количина фалсификоване пратеће документације за возила и регистарске ознаке.

Организаторима и припадницима организоване криминале групе одређено је задржавање у трајању од 48 сати. Они ће уз кривичну пријаву бити приведени Јавном тужилаштву за организовани криминал, где су у току саслушања осумњичених.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије