Читај ми!

Званичници честитали Песах рабину Исаку Асијелу и јеврејској заједници у Србији

У духу значења речи Песах желим да срећа и милост прате све припаднике и породице јеврејске заједнице у Србији, поручио је председник Србије Александар Вучић у честитки рабину Исаку Асиелу и јеврејској заједници у Србији. Честитке су упитили председница парламента и министри.

"Срдачно Вам честитам велики празник Песах. Свети празник који симболише егзодус Јевреја из Египта и њихово стицање слободе, има посебан и суштински значај данас када ову универзалну вредност и право свих народа не уживају многи од њих, укључујући и српски народ на Косову и Метохији", истакао је председник Србије у честитки.

Вучић је саопштио да "у непобитној чињеници страдања јеврејског и српског народа" види њихову "нераскидиву блискост и основу заједничког ангажовања за бољи и праведнији свет, данас и у будућности", саопштила је Прес служба председника Србије.

"У духу значења речи Песах желим да срећа и милост прате све припаднике и породице јеврејске заједнице у Србији. Од срца Вам честитам Празник!“, навео је Вучић у честитки.

Брнабић честитала јеврејској заједници празник Песах

Председница Народне скупштине Србије Ана Брнабић упутила је честитку рабину Исаку Асиелу и јеврејској заједници у Србији, поводом празника Песах.

"Упућујем Вам најискреније честитке поводом великог празника. Нека овај празник по својој симболици настави да негује слободу живота, правду и нека донесе мир, здравље и свега доброг Вама и Вашим ближњима. Још једном од срца честитам Песах", наводи се у честитки.

Честитке су упутили и министар спољних послава Ивица Дачић, министрака за бригу о породици и демографију Дарија Кисић, министарка културе Маја Гојковић, министарка правде Маја Поповић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, као и поједини народни посланици.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара