Читај ми!

Настава у "Рибникару" и од септембра у постојећем простору

Све до одлуке о Меморијалном центру и почетка грађевинских радова на реконструкцији школе, настава у ОШ "Владислав Рибникар" биће организована у постојећој згради, рекла је министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.

Одлука да се у школској 2024/2025. години настава у ОШ "Владислав Рибникар" организује у постојећем простору, донета је након анкете спроведене међу родитељима и запосленима у школи. Анкета је показала да 97 одсто родитеља и запослених желе да се настава одвија у постојећој згради до почетка грађевинских радова на реконструкцији школе.

Славица Ђукић Дејановић је захвалила родитељима и запосленима што су и на овај начин узели учешће у доношењу одлука које су важне за школу и ученике.

Министарка је навела и да је врло важно за ученике и запослене да почетак наредне године буде у потпуности известан.

"Ово је посебно значајно за прваке и њихове родитеље који ће од јесени кренути у ову школу како би кроз учење и игру остварили свој максимални потенцијал", рекла је Ђукић Дејановићева.

Дијалог о Меморијалном центру

Пред свима је један сложен процес, рекла је министарка и уз наредне консултације и широк дијалог о Меморијалном центру доћи ће се до решења.

Формирана је Радна група за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи "Владислав Рибникар", која усмерава и усклађује активности на успостављању Меморијалног центра, казала је министарка.

Радна група, у односу на потребе породица жртава злочина и шире заједнице, а на основу претходних консултација и добијених информација, предложиће конкретне мере које би требало предузети поводом успостављања Меморијалног центра.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије