Читај ми!

УНС: Особе које су Ани Лалић претиле смрћу треба да одговарају

Удружење новинара Србије протестује због претњи смрћу које је добила новинарка и председница Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Ана Лалић и тражи да надлежни органи пронађу одговорне.

Ана Лалић је за Дневник, који је емитован на телевизији Нова С, коментарисала изградњу цркве близу Штранда у Новом Саду и рекла да се "пита да ли је место једном сакралном објекту на улазу у купалиште, где се људи шетају у купаћим и јапанкама“.

Након тога, Ани Лалић су на приватни и пословни телефон стигле бројне претеће поруке, међу којима је и претња да ће “бити заклана у центру Новог Сада“.

НДНВ је ове претње пријавио тужилаштву за високотехнолошки криминал.

УНС истиче да новинари имају право да свој став изнесу и у текстовима који припадају аналитичким новинарским жанровима, и давањем изјава својим колегама, а да сви који нису сагласни са тим ставом могу одговорити у коментару, аргументовано, без претњи и увреда.

УНС подсећа да Кривични законик у члану 138 предвиђа строже казне за угрожавање сигурности новинара претњом “да ће напасти на живот и тело“. За ово дело предвиђена је казна од шест месеци до пет година затвора.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара