Време је за правог краља - Ђоковић против Синера у полуфиналу турнира у Ријаду

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће данас у полуфиналу егзибиционог турнира у Ријаду против Италијана Јаника Синера, други пут у пет дана. Меч почиње у 18.30.

Време је за правог краља - Ђоковић против Синера у полуфиналу турнира у Ријаду Време је за правог краља - Ђоковић против Синера у полуфиналу турнира у Ријаду

Другог дана "Слема шест краљева", егзибиционог тениског спектакла у Ријаду, на терећ ће и Новак Ђоковић. Најбољи тенисер свих времена био је слободан у првој рунди, а вечерас га у полуфиналу чека Јаник Синер, први рекет света.

Италијан је у четвртфиналу, за свега сат и девет минута игре, елиминисао Данила Медведева и продужио серију изврсних резултата, започету још у августу.

Од последња 24 меча, на пет различитих турнира, Синер је изгубио само један и освојио три титуле – Синсинати, Ју-Ес опен и Шангај, где је у недељу у финалу савладао управо Новака Ђоковића.

Ђоковић и 14 година млађи Синер одиграли су до сада осам мечева. Србин је тријумфовао у прва три међусобна дуела, а онда је Италијан од наредних пет у своју корист решио четири, рачунајући и три последња.

У другом полуфиналу турнира у Ријаду, које ће почети у 20.00 часова, састаће се двојица шпанских тенисера - Рафаел Надал и Карлос Алкараз.

Старији Шпанац је, као и Ђоковић, био поштеђен у првој рунди, док је млађи у четвртфиналу савладао Холгера Рунеа.

Надал због проблема са повредом није играо још од Олимпијксих игара у Паризу, а недавно је најавио да ће после наступа са репрезентацијом на Завршном турниру Дејвис купа у Малаги завршити играчку каријеру. Гледаоци у Саудијској Арабији биће међу последњима који ће га видети на терену.

Петак је дан паузе у Ријаду, а финале и меч за треће место на програму су у суботу. Учесници неће освојити АТП бодове у Саудијској Арабији, али победник хоће шест милиона долара, што је дупло више од износа који је Јаник Синер зарадио освајањем Ју-Ес опена ове године.

Слем шест краљева, распоред:

Среда:
Четвртфинале: Медведев - Синер 0:2 (0:6, 3:6)
Четвртфинале: Руне - Алкараз 0:2 (4:6, 2:6)

Четвртак:
Полуфинале: Ђоковић - Синер 18.30
Полуфинале: Надал - Алкараз 20.00

Субота:
Меч за треће место
Финале

четвртак, 17. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи