Читај ми!

Ђоковић против редовне муштерије Фрица за пласман у финале мастерса у Шангају

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће данас против Американца Тејлора Фрица полуфинале мастерса у Шангају. Меч почиње у 13.00 часова по средњоевропском времену, а резултат и најважнија дешавања на терену можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић против редовне муштерије Фрица за пласман у финале мастерса у Шангају Ђоковић против редовне муштерије Фрица за пласман у финале мастерса у Шангају

Још само два меча деле Новака Ђоковића од јубиларне 100. титуле у каријери. После Алекса Микелсена, Флавија Коболија, Романа Сафијулина и Јакуба Меншика, претпоследња препрека на путу до петог пехара у Шангају биће Американац Тејлор Фриц.

Најбољи тенисер свих времена морао је у петак да надокнади сет заостатка и направи преокрет против дупло млађег Чеха Меншика, па му згуснут распоред у Шангају никако не иде наруку, за разлику од традиције.

Ђоковић никада није изгубио од Фрица. Девет пута су се састали и девет пута је Србин изашао као победник - три пута на шљаци и шест пута на тврдој подлози. Ове године су се само једном нашли на супротним странама мреже - у четвртфиналу Аустралијан опена.

Фриц је тренутно седми тенисер на АТП листи. Најбољи пласман му је пето место, на којем је био почетком прошле године. У каријери је подигаро осам АТП пехара, од тога два ове сезоне - у Истборну и Делреј Бичу.

Једини турнир из мастерс серије освојио је 2022. у Индијан Велсу, а најзапаженији резултат на гренд слему остварио је пре месец дана на Ју-Ес опену, где је први пут догурао до финала и изгубио од Јаника Синера, првог рекета света.

Фриц је доминантно стигао до полуфинала турнира у Шангају, без изгубљеног сета. Елиминисао је редом Теренса Атмана, Јосукеа Ватанукија, Холгера Рунеа и у четвртфиналу Давида Гофена.

Бољи из данашњег дуела Ђоковића и Фрица играће у финалу против победника меча Јаник Синер - Томас Махач.

Ђоковић у походу на 100. титулу и 41. мастерс

Новак Ђоковић први пут још од 2019. године учествује на мастерсу у Шангају, који је освојио четири пута, по чему му нема равног. Најбољи тенисер свих времена само пет пута је поражен у најмногољуднијем кинеском граду.

Ђоковић је рекордер и по укупном броју пехара са турнира из АТП серије 1.000, пошто их је подигао округло 40. Покушаће у Кини да заокружи још један велики јубилеј и појури 100. титулу у каријери, чиме би постао тек трећи играч у историји "белог спорта" са троцифреним бројем трофеја. Више их имају само Роџер Федерер (103) и Џими Конорс (109).

Мада је и сам призано да му то није приоритет у овој фази каријере, Ђоковићев се у Шангају бори и за што бољи пласман у АТП трци (која није исто што и АТП листа) и место на Завршном турниру у Торину, где ће се средином новембра надметати осморица најуспешнијих тенисера године.

Пред почетак мастерса у Шангају Новак је био на деветој позицији са 45 поена мање од Алекса де Минора, али је већ престигао Аустралијанца, који због повреде није играо у Кини, а потом и Андреја Рубљова. Тренутно је седми, али би победом над Тејлором Фрицом већ данас преузео шесту позицију од Каспера Руда.

Осим олимпијског турнира у Паризу, који је и био први приоритет, Ђоковић током 2024. није освојио ниједну титулу, што му се није догодило још од 2005. године. Одиграо је само једно финале - на Вимблдону, где га је надиграо Карлос Алкараз.

субота, 12. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи