Ђоковићев говор у Лондону важнији од тениса - Мекинро га брани, новинари запиткују

Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро похвалио је Новака Ђоковића због онога што је урадио и рекао након меча против Холгера Рунеа на Вимблдону. Упоредио је Ђоковића са Дартом Вејдером и истакао да у Лондону навијају против њега само зато што је превише добар. На питање новинара о ономе што се догодило у понедељак, српски тенисер је пожелео да прича само о тенису и наредном мечу.

Ђоковићев говор у Лондону важнији од тениса - Мекинро га брани, новинари запиткују Ђоковићев говор у Лондону важнији од тениса - Мекинро га брани, новинари запиткују

Дан након дуела Новака Ђоковића и Холгера Рунеа у осмини финала Вимблдона, главна тема у британским медијима био је Ђоковићев говор након победе у којем је, на себи својствен и духовит начин, одговорио публици на Централном терену, која му је током меча звиждала и правила буку.

О понашању публике и Ђоковићевом одговору за Би-Би-Си је говорио и легендарни амерички тенисер Џон Мекинро, освајач седам гренд слем трофеја.

На питање новинарке шта би рекао Ђоковићу након онога што је урадио у Лондону, Американац је одговорио: "Одлично урађено!"

"Бори се против тога кроз читаву каријеру. Да, он се храни негативном енергијом. Ја сам се некада хранио негативном енергијом, али сам свакако мрзео што се то догађа. Да ли хоћеш да људи навијају против тебе, да се надају да ћеш изгубити само зато што си толико добар? Хоћеш ли да навијају за другог играча само зато што си превише добар? То је једини разлог зашто навијају против њега", нагласио је Мекинро.

Упоредио је Ђоковића са Дартом Вејдером, чувеним ликом из филмског серијала "Ратови звезда".

"Зар не мислите да је било најмање 100 мечева у последњих 10 до 15 година у којима Ђоковић није поштован због тога колико је добар. Шта је лоше урадио? Такмичи се као и свако ко се икада такмичио. Да ли је то његов изглед, порекло? Он је попут Дарта Вејдера у поређењу са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером", рекао је Мекинро.

Истакао је да је српски тенисер "покварио журку" Федереровим и Надаловим навијачима.

"Ко може да се мери са њима по ономе што су дали тенису? Нико. А онда Ђоковић дође и поквари журку. Како би било да га поштујете после свега тога", упитао је Мекинро.

"Ако желите да пореметите Ђоковића, само седите мирно"

О Ђоковићевом "конфликту" са публиком у Лондону говорио је за Би-Би-Си и некадашњи британски тенисер Тим Хенман, који сматра да такве ситуације додатно мотивишу најбољег тенисера свих времена и да му публика заправо чини услугу.

"Ако је у публици било људи који покушавају да се супротставе Ђоковићу и желе да Руне победи, то је најгора ствар коју могу да ураде. Он воли конфронтацију. Ужива у тој енергији. И игра боље. Уништио је Рунеа. Ако желите да покушате да пореметите Ђоковића, само седите мирно", нашалио се Британац.

Сматра да је Ђоковићев однос са британском публиком хладан због популарности Роџера Федерера у Лондону.

"Реалност је у Ђоковићевом свету поређење са Федерером. Швајцарац је један од најпопуларнијих спортиста на свету и мислим да је Ђоковић увек жудео за истом пажњом. Можемо расправљати о томе да ли ће се то икада догодити. Вероватно неће", истакао је Хенман.

"Да ли имате још неко питање?"

Занимљив и буран био је и разговор самог Ђоковића са новинаром Би-Би-Си-ја, којег је такође занимало шта се десило између српског тенисера и Рунеових навијача у Лондону.

Ђоковић није био срећан када га је новинар питао да ли му звиждуци са трибина помажу да игра боље.

"Да ли имате још неко питање или сте се фокусирали само на мој говор после меча? Ово је треће питање о томе. Рекао сам шта сам имао да кажем на ту тему. Можемо ли да причамо о наредном мечу", узвратио је Ђоковић контрапитањем.

Када га је новинар коначно питао о дуелу са Алексом Де Минором у четвртфиналу, српски тенисер је веома сажето одговорио да "једва чека" и да ће "бити тешко", након чега је напустио интервју, не сачекавши наредно питање.

недеља, 28. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару