Читај ми!

Вери Звонарјовој пољски цариници нису дозволили улазак у земљу

Пољски граничари нису дозволили улазак у земљу руској тенисерки Вери Звонарјовој која је требало је да учествује на ВТА турниру у Варшави од 24. до 30. јула. Она је сврстана међу особе чији је боравак на територији Пољске непожељан из разлога националне безбедности и заштите јавног реда јер подржава акције Русије и Белорусије.

Пољско Министарство унутрашњих послова саопштило је да је, руска спортисткиња која је присталица режима руског председника Владимира Путина, покушала да до Пољске стигне авионом из Београда, преноси Укринформ.

„Гранична служба 21.јула није пустила руску тенисерку у Пољску. Вера Звонарјова је покушала да стигне до наше земље летом Београд-Варшава уз визу коју је издала Француска. Тенисерка је по доласку из Србије остала у транзитној зони варшавског аеродрома Шопен", саопштило је пољско Министарство.

Како се наводи, пољска гранична служба забранила је спортисткињи улазак у земљу, јер је она сврстана међу особе чији је боравак на територији Пољске непожељан из разлога националне безбедности и заштите јавног реда.

„Пољска се доследно супротставља режимима Путина и (белоруског председника Александра) Лукашенка, не дозвољавајући улазак у земљу онима који подржавају акције Русије и Белорусије“, наводи се у саопштењу пољског Министарства унутрашњих послова.

Како је раније саопштено, 38-годишња тенисерка требало је да учествује на ВТА турниру, који ће бити одржан у Варшави од 24. до 30. јула. Бивша финалисткиња Вимблдона и УС Опена тренутно заузима 655. место на ВТА листи.

Звонарјова је била једина руска тенисерка пријављена за овај турнир.

недеља, 15. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи