Читај ми!

Свесрпско финале на Европском првенству у Чешкој за младе тенисерке

У финалу Европског првенства за тенисерке до 14 година састаће се две представнице Србије. Луна Вујовић и Душица Поповски обезбедиле су пласман у финале и надметаће се за шампионску титулу и европско злато.

Две младе тенисерке Србије настављају сјајну серију игара и пласманом у финале на првенству у чешком Мосту потврђују да је пред нашим женским тенисом лепа будућност.

Душица Поповски је као 12. носилац прва и чини се лакше дошла до финала преко 7. носиоца, Чехиње Саре Оливериусове 6:4, 6:0.

А, Луна Вујовић је други пут у каријери у ових месец дана добила прву фавориткињу, Румунку Јулију Сафину Попа са 6:3, 7:6.

“Душица је лако победила Чехињу, иако је била боље позиционирани носилац од ње, а Луна је успела други пут у кратком периоду да слави против Попе, против које до сада није знала за тријумф. Румунка је била фаворит, и у другом сету је водила, али је Луна успела да преокрене и закаже свесрпско финале. Девојке су пресрећне. Ово им је остварење снова.“ истакла је тренер и вођа тима Силвија Хегедиш.

Наше тенисерке су тако наставиле сјајну серију игара и бриљантаних месец дана у којима су освојиле европско екипно сребро, избориле титулу и полуфинале на Вимблдону, а све су сада крунисале директном битком за европско злато.

Ово је први пласман у финале Европског појединачног првенства до 14 година у историји. Луна и Душица су се окитиле екипним европским сребром, па су на Вимблдону до 14 година оствариле полуфинале (Душица) и титулу (Уна), а у недељу ће одлучивати ко ће да постане нова европска првакиња.

недеља, 15. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи