Читај ми!

Веслачки клуб Партизан поново подигао пехар првака Србије

Претходног викенда на Палићком језеру одржане су завршне трке првенства Србије у веслању. На програму су биле трке пионира и пионирки. Са рекордно освојеном 21 златном медаљом, Партизан је дошао до још једне титуле државног првака у низу који траје преко 30 година.

Сениори Партизана предвођени олимпијцима Јованом Арсић, Мартином Мачковићем и Николајем Пименовом као и веслачем Милошем Васићем су после освајања златне медаље на Европском првенству (Јована Арсић) и успешних квалификација на Олимпијске игре Мартина и Николаја почели су победоносни низ, а наставили су јуниори и кадети да би најмлађи такмичари ставили тачку на овогодишње првенство Србије.

Председник веслачког клуба Партизан Марко Милачић је честитао свим веслачима и веслачицама на освајању титуле првака Србије.

"Један тим - једна породица, то је мантра коју преносимо из генерације у генерацију као нешто што нас чини и посебним и поносним. Овим путем бих захвалио Спортском савезу Србије и господину Давору Штефанеку, председнику Савеза, који је уједно и доделио победнички пехар, на учешћу у организацији завршног такмичења првенства Србије као што је и узео активно учешће у решавању постојећих проблема у Веслачком савезу Србије", навео је председник Партизана.

Први тренер клуба Никола Стојић је навео да је Партизанова школа веслања постала препознатиљива у свету.

"Сви ови резултати и вишедеценијске титуле потврда су да радимо праву ствар. Партизанова школа веслања је постала препознатљива у свету, у прилог чему говори велики број наших чланова који сваке године уписују престижне америчке факултете. С почетком нове школске године, спремно очекујемо нове девојчице и дечаке да се опробају у овом спорту, стекну радне навике и постану неки нови шампиони", рекао је Никола Стојић.

понедељак, 02. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару