Читај ми!

Партизан против Макабија за другу победу у Евролиги

Кошаркаши Партизана састају се са Макабијем у мечу четвртог кола Евролиге. Утакмица почиње у 20.05, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Партизан против Макабија за другу победу у Евролиги Партизан против Макабија за другу победу у Евролиги

После прве евролигашке победе у текућој сезони против Бајерна, екипу Партизана очекује класик европске кошарке против Макабија.

Израелски тим је нешто боље започео сезону, а с обзиром на то да су се у потпуности навикли на играње у "Пиониру", јасно је да ће се црно-бели суочити са великим изазовом.

У прве три рунде, на утакмицама оба тима је постигнут велики број поена, те би требало очекивати ефикасан и занимљив сусрет.

Партизан хвата залет

Пораз у првом колу против Басконије није представљао велико изненађење, али је свакако у питању био меч у ком је Партизан имао за чим да жали.

Од гостовања у Мадриду није се очекивало много, те се после мање-више рутинске победе Реала, Партизан нашао у незавидној позицији.

Међутим, одговор црно-белих у првом мечу на домаћем терену био је упечатљив. Уз мале трзавице пре сам крај, Партизан је без превише проблема победио Бајерн и показао колико им значи подршка навијача и атмосфера у "Арени".

Напад је савршено функционисао, а истакао се Стерлинг Браун који је почео да оправдава епитет великог појачања.

Одбрани су и даље потребно корекције, али је за Партизан најважније да је дошао до прве победе, због чега ће са много више самопоуздања ући у наредни дуел.

Макаби и даље неугодан ривал

Макаби је у сезону ушао са значајно измењеним и може се рећи слабијим саставом у односу на претходну годину.

Неки од носилаца попут Лоренца Брауна и Бонзија Колсона су напустили екипу, а "понос Израела" се определио да се више ослони на домаће играче.

Странци међутим и даље воде главну реч, а како је Џордан Лојд већ стигао да напусти екипу, Макаби је брзо реаговао и остварио пун погодак.

Сејбен Ли је већ у првом евролигашком мечу показао какав нападачки потенцијал поседује и са 23 поена, уз једно веома атрактивно закуцавање, предводио свој нови тим до победе над Ефесом.

Пре тога, Макаби је на гостовању у Монаку поражен, а у првом колу су савладали Асвел. Велики хендикеп за тим Одеда Каташа биће повреда Рокаса Јокубаитиса.

"Пионир" је поново неосвојива тврђава

Претходне сезоне, Макаби је у Израелу одиграо само меч првог кола, у ком је савладао управо Партизан.

Услед сукоба у тој земљи, екипа је била приморана да се сели, а нови дом пронашла је у дворани "Александар Николић".

Иако су многи очекивали да ће одсуство домаће публике и сјајне атмосфере, која је иначе карактеристична за Макабијеве навијаче, бити велики ударац за израелску екипу - то није био случај.

Макаби је регуларни део претходне сезоне завршио са скором 12:4 у "Пиониру", везавши притом седам добијених утакмица, уз тријумф против Басконије у плеј-ину.

Када се на то надовежу и два тријумфа из ове сезоне, долази се до серије од девет узастопних победа на "домаћем" терену у регуларном делу такмичења.

Последњи дуели

У последња четири дуела, обе екипе су забележиле по две победе, а још увек се чека на тријумф гостију.

Претходне сезоне су два тима одиграла изузетно занимљиве утакмице, а прва је остала упамћена као једина коју су Израелци одиграли на домаћем терену, пре него што су морали да потраже други дом - а пронашли су га у "Пиониру".

У другом сусрету "понос Израела" имао је чак 24 поена предности у првом полувремену, али је Партизан уз велику подршку навијача после великог преокрета дошао до победе.

Стога не би било изненађење уколико би два великана европске кошарке пружили нову узбудљиву представу.

Евролига, четврто коло:

Четвртак:
Алба - Фенербахче 19.30
Макаби - Партизан 20.05
Милано - Жагирис 20.30
Бајерн - Париз 20.45
Реал Мадрид - Панатинаикос 20.45

Петак:
Монако - Виртус 19.00
Ефес - Олимпијакос 19.30
Црвена звезда - Барселона 20.00
Асвел - Басконија 20.30

четвртак, 17. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи