Читај ми!

Партизан се умало изгубио у "Дудовој шуми", али је Бонга пронашао пут до победе

Кошаркаши Партизана победили су Спартак резултатом 89:80 у мечу другог кола АБА лиге.

Партизан се мучио током читаве утакмице, а није им помогла ни одлична партија Спартака, али је екипа Жељка Обрадовића ипак успела да забележи другу победу у сезони.

Спартак је боље започео дуел и преко расположеног Душана Милетића успео да дође до почетне предности. Сјајно је некадашњи играч Партизана отворио утакмицу против бившег клуба и брзо дошао до осам поена.

Са друге стране гости су одржавали прикључак поенима Брендона Дејвиса, али су црно-бели лошом одбраном у уводним тренуцима дозволили противнику да се разигра, што им је значајно отежало наставак дуела.

Ситуација се поправила када је Карлик Џоунс ушао у ритам, правећи велике проблеме одбрани Суботичана. Стерлинг Браун је такође показао да ће имати велику улогу у нападу Обрадовићеве екипе, али је и Спартак показао да поседује изузетно талентован састав.

Игру из прве четвртине домаћи су пренели и у другу, а тада се разиграо Расир Болтон, ком се придружио и Лука Церовина. Спартак је на тај начин одржавао предност, али није успевао да се "одлепи", пре свега због одличне сарадње Карлика Џоунса са Партизановим центрима.

Међутим, Партизан је са заостатком од три поена завршио полувреме, што додуше и не треба да чуди с обзиром на мизеран проценат шута за три. Спартак је пре свега добром унутрашњом игром и високим процентима за два кажњавао лошу дефанзиву ривала, чије муке су се наставиле и у трећој деоници.

Спартак је серијом од 6:0 успео да дође до девет поена предности и деловало је да ће се црно-бели наћи у великом проблему, али су успели брзо да узврате и поново дођу до изједначења.

Обе екипе су се све више мучиле да дођу до поена, а у таквој ситуацији боље су се снашли гости који су преко Брауна и Копривице дошли до првог вођства у трећој деоници. Деловало је да ће Спартак посустати у тим моментима, али екипа Владе Јовановића није дозволила Партизану да се размаше.

Егал је пренет и у последњу деоницу, а након три минута велике борбе Исак Бонга је својим тројкама направио кључну разлику и преломио сусрет у корист Партизана. Пропустио је Немац већи део меча због проблема са фауловима, али је по уласку на терен са три тројке у кратком периоду, уз помоћ Карлика Џоунса, донео црно-белима опипљиву предност.

До краја је Партизан ту предност успео да очува и задржи максималан учинак након два одиграна кола.

Најефикаснија у редовима победничке екипе био је Браун са 21 поеном, док је Карлик Џоунс додао 13 поена уз шест асистенција. Бонга је меч завршио са 13, а Копривица са 11 поена.

У редовима Спартака истакао се Милетић са 16 поена и деевет скокова, Болтон је забележио 15 поена, а Церовина је дошао до дабл-дабл учинка са 12 поена и десет скокова.

АБА лига, друго коло:

Среда:
Задар - Игокеа 76:79

Субота:
Црвена звезда - Морнар 91:72
Будућност - Сплит 97:75

Недеља:
Мега - ФМП 83:80
Цедевита Олимпија - Дубаи 84:92
Спартак - Партизан 89:80

Понедељак:
Борац - Крка 19.00

Уторак:
Цибона - Студентски центар 19.00

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи