Читај ми!

Ражнатовић за РТС: У добрим сам односима са Партизаном, излазак из АБА лиге је кошаркашко самоубиство

Кошаркашки менаџер Мишко Ражнатовић рекао је у гостовању у Београдској хроници да би евентуално иступање српских клубова из АБА лиге била велика грешка, као и да никада није био у лошим односима са Партизаном.

Ражнатовић је превасходно рекао да Партизан и Црвена звезда имају добре шансе да се пласирају међу осам најбољих екипа у Евролиги.

"И једни и други имају шансе да се боре за плеј-оф, али далеко од тога да је ишта загарантовано. Нема фаворита у Евролиги ове године, много је јаких екипа и мислим да ће се Звезда и Партизан наћи у групи која ће се борити за плеј-ин до краја. Буџети су никад већи, играчи одлични, а навијачи најбољи, тако да су сви предуслови ту", започео је Ражнатовић.

Објаснио је због чега су екипе у Евролиги толико изједначене.

"Прошле године је Реал био доминантан, али их је последњих 20 минута у финалу коштало трофеја. Доста екипа је уложило велики новац и направили су изузетно добре екипе. Састави су уједначени и због тога што најбољи играчи одлазе у НБА", додао је Ражнатовић.

Истакао је и да је добро за европску кошарку што се у клубовима налази све више играча из НБА лиге.

"Не памтим да је оволико играча дошло у Евролигу из Америке и то је добра ствар донекле јер би се иначе тимови попуњавали слабијим кошаркашима. Такође, добра ствар је што се вратило доста европских играча. Међутим, не верујем да ће сви они који су дошли из Америке правити кључну разлику", изјавио је Ражнатовић.

"Верујем да ће Пешић остати селектор"

Објаснио је и да никада није био у лошим односима са Партизаном.

"Са Партизаном сам у добрим односима и никада нисам био у свађи са људима из клуба. Нису били срећни годину дана због неких мојих одлука које су биле искључиво за добробит играча. Сада више нису љути и наставили смо сарадњу. Интерес играча је увек на првом месту", рекао је Ражнатовић.

Истакао је и да се залаже за опстанак српских клубова у АБА лиги.

"Два велика ауторитета српске кошарке Светислав Пешић и Божидар Маљковић имају опречна мишљења. Пешић је за формирање српске лиге, док је Маљковић заговорник останка српских клубова у регионалној лиги. Моје мишљење је да би излазак српских тимова из АБА лиге било кошаркашко самоубиство и најгора одлука која се може направити. Ако младим играчима понудите српску уместо АБА лиге, тешко ће се одлучити да остану или се врате. Петрушев се на пример вратио, а сумњам да би то био случај да нема АБА лиге", рекао је Ражнатовић.

За крај је изјавио да верује у останак Светислава Пешића на месту селектора.

"Верујем да ће Пешић остати селектор и знам да сви играчи то желе. Човић и он су већ сарађивали и убеђен сам да ће наћи заједнички језик", закључио је Ражнатовић.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи