Читај ми!

Аврамовић: Одморни смо и орни, услови на Светском првенству феноменални

Кошаркаш репрезентације Србије Алекса Аврамовић изјавио је уочи утакмице са Кином на Светском првенству на Филипинима да су српски репрезентативци одморни и орни, као и да су услови на Мундобаскету упркос спарном времену и великим саобраћајним гужвама, одлични.

Србија почиње Мундобаскет у суботу, 26. августа, а противник ће јој бити селекција Кине.

''Није спарина колико је гужва у саобраћају проблем. Данас смо путовали заиста дуго, преко сат времена. Али и поред тога, услови су феноменални. Први пут смо у овој култној сали где ћемо играти групну фазу Светског првенства. Прелепо изгледа и мислим да ће се направити сјајна атмосфера. Један од мојих циљева је доласком овде испуњен, а то је да представљам своју државу на великом такмичењу. Свеж сам, оран, мотивисан", рекао је репрезентативац Србије Алекса Аврамовић.

Плејмејкер Србије је рекао да нема опуштања без обзира што су српски кошаркаши са неким противницима играли на припремама.

"Спремни смо. Од три екипе са којима смо у групи, са две смо се састали на припремама и уписали смо убедљиве победе. Међутим, Светско првенство је друга прича. Играмо против Кине, победили смо их пре неколико дана али приступ мора да буде исти, можда чак и већи како бисмо поставили неки стандард за нас", истакао је Аврамовић.

Кошаркаш Партизана напомиње да је цео тим вредно тренирао и да су имали добре провере уочи Мундобаскета.

"Интензивно смо тренирали заиста, не само у овом периоду већ од Пазове тако радимо. Имали смо добре провере, прво те две утакмице против Босне и Херцеговине и Пољске, па Акрополис куп, па Порторико и онда турнир у Кини који нам је значио због адаптације и промене временске зоне. Стварно је организација била беспрекорна. Кина нам је помогла да се адаптирамо и искрено, дошли смо у Манилу одморни и орни", рекао је бек Србије

Србија и Кина су недавно одиграли међусобни меч у Шенжену на Купу солидарности, што је била својеврсна припрема за прво коло на Мундобаскету.

"Добро је јер знамо шта нас очекује. У тој првој утакмици су играли и преко границе фаула. Богдан је био "претучен" од њихових играча и он је шутнуо нека слободна бацања, али је било мало колико су га ударали. Опет, нисмо кукали у таквој игри, адаптирали смо се и улазили смо снажније у игру. Мало смо и ми њих стисли у одбрани па смо предност на крају и подигли. Добра одбрана и транзиција у нападу и резултат ће доћи", закључио је Аврамовић.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи