Читај ми!

Кошаркашице Србије против Белгијанки за полуфинале Европског првенства

Кошаркашице Србије играју против Белгије четвртфинални меч на Европском првенству. Дуел почиње у 15.00. Ток меча пратите на нашем порталу.

Пред браниоцем титуле на Европском шампионату је нови изазов дуел против Белгијанки у борби за полуфинале. Изабранице Марине Маљковић мораће да пруже још бољу партију како би прескочиле још једну препреку на првенству.

Кошаркашице Србије након две стартне победе у трећем мечу поражене су од Мађарица и тако су морале да играју још један меч како би се домогле четвртфинала.

Наше су биле друге у групи и до четвртфинала су стигле преко Велике Британије, коју су у уторак после велике борбе савладале са 66:60. Белгијанке су биле прве у својој групи тако да одморније улазе у овај дуел. Наиме, оне су биле првопласиране у Групи Б, а последњи меч одиграле су у недељу.

Тако да су ривалке имале три дана паузе пред овај дуел. С друге стране наша селекција има континуитет играња, али и само дан паузе пред четвртфинале. Видећемо коме ће то донети предност на терену. 

Главни адут нашег тима је одлична и агресивна игра у одбрани и сјајан атмосфера у екипи и искусна селекторка на клупи, која држи све конце игре. 

Селекторка Марина Маљковић респектује ривала и наводи да су оне у врху европске кошарке и додаје да њене изабранице чека изузетно тежак меч.

"Знамо све о Белгији. Њихову најбољу играчицу тренирам у Фенербахчеу, носилац је тима. Они су у врху све време, са нама, Француском и Шпанијом.“

“Главни су фаворити за злато, МВП Евролиге, знамо их у душу, изузетно тежак меч ће бити, али хајде да не стајемо. Они су фаворити, а ми морамо да гриземо", закључила је Марина Маљковић.

Дуел Србије и Белгије на програму је од 15.00. Ток меча пратите на нашем порталу.

Парови четвртфинала:
Мађарска – Чешка
Белгија – Србија
Француска – Црна Гора
Шпанија - Немачка

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи