Читај ми!

Звезда за прву победу, Партизан за титулу у трећем мечу финалне серије АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде дочекују Партизан у трећем мечу финалне серије регионалне АБА лиге. Дуел је на програму од 20.30 у хали "Александар Николић", а ток утакмице можете пратити на нашем порталу.

Партизан гостује код екипе Звезде с предношћу од 2:0 у финалној серији и имаће шансу да у трећем мечу реши питање шампиона АБА лиге. Звезди ће ово бити прва утакмица на свом паркету у финалу регионалног кошаркашког такмичења.

Прва два меча завршена су тријумфом Партизана у "Штарк арени".

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је пред трећу утакмицу финала АБА лиге против Партизана, да његов тим мора да покаже јаку одбрану и течан напад.

"Биће тешко, као и свака утакмица финалне серије. Партизан игра са пуно самопоуздања искористили су предност домаћег терена, имали у појединим играчима попут Смаилагића и Анђушића додатне адуте. Ми са друге стране морамо да дамо максимум у ономе што смо играли најбоље ове сезоне, а то су изузетно јака одбрана, течан напад и велика енергија", истакао је Ивановић. 

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић навео је да његов тим зна како је играти у Пиониру.

"Знамо како је већ играти у Пиониру. Црвена звезда ће имати велику подршку својих навијача, морамо да се спремимо за ту амтосферу и морамо да будемо мирни. Да пробамо да одиграмо најбољу могућу утакмицу. Знамо да нас дели још један тај корак, односно још једна победа од тога да будемо прваци АБА лиге. Колико је близу, толико је далеко наравно уз велико поштовање према противнику", изјавио је Обрадовић.

Звезда и Партизан су ове сезоне одмерили снаге у Евролиги два пута и четири пута у АБА лиги. Међусобни скор је на страни црно-белих са 4:2 у победама.

Трећи меч ће судити Дамир Јавор, Томислав Хордов и Лука Кардум. Дуел у хали "Александар Николић" почиње у 20.30, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

Евентуална четврта утакмица биће одиграна у уторак 20. јуна од 19.00, док је евентуална мајсторица на програму 22. јуна од 20.00

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи