Читај ми!

Србија у Лесковцу тражи прву победу против Швајцарске

Фудбалери Србије дочекаће Швајцарску у мечу трећег кола А дивизије Лиге нација. Утакмица почиње у 20.45, уз директан пренос на Првом програму РТС-а- Најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

Србија у Лесковцу тражи прву победу против Швајцарске Србија у Лесковцу тражи прву победу против Швајцарске

"Орлови" након прва два кола имају један освојен бод и против Швајцарске ће имати прилику да дођу до прве победе у елтином рангу Лиге нација.

Србија је у првом колу изненађујуће извукла бод из дуела са Шпанијом, одигравши меч без голова, да би у Копенхагену била поражена после много слабије партије.

Са друге стране, Швајцарска се налази на дну табеле услед пораза од Данаца и Шпанаца.

Утакмица у Лесковцу би стога могла да буде пресудна за обе екипе, макар када су у питању шансе за опстанак у А дивизији.

Два лица Србије

Сусрет са недавно крунисаним прваком Европе у првом колу изненадио је све љубитеље фудбала у Србији.

Екипа Драгана Стојковића изашла је на терен веома мотивисана и решена да се докаже, нарочито услед бројних отказа због којих је Пикси морао да направи велики број непланираних промена.

Осим изузетно добре игре у дефанзиви, имала је Србија и неколико прилика да у потпуности шокира ривала, али је на крају и бод био довољан за повратак оптимизма након раног испадања са Евра.

То је међутим било кратког даха. Већ против Данске показали су се сви проблеми које Србија има са лоптом, нарочито када је креација у питању.

Одбрана је поново била бољи део тима, али су Данци искористили све пропусте и головима Гронбека и Поулсена дошли до победе.

Лош почетак за Швајцарце

Швајцарци су надметање у Лиги нација заполечи после новог, веома добро одиграног великог такмичења. Стигли су до четвртфинала Евра, где су поражени од Енглеске након пенала, иако су имали вођство у регуларном делу.

Међутим, Данска их је изненадила у финишу првог меча и победила са 2:0 на домаћем терену.

Против Шпаније су имали прилику да искористе рано добијени црвени картон Ле Нормана, али је "фурија" и са играчем мање забележила убедљиву победу.

Изабраници Мурата Јакина ће због тога морати да одиграју много боље у преостала четири меча уколико желе да и следеће сезоне буду део А дивизије.

Проблеми са повредама

Као што је то био случај и у претходном репрезентативном прозору, Пикси ће имати потешкоће да састави тим кадар да се суочи са Швајцарском.

Осим Влаховића и Сергеја Милинковића Савића, који су поново одсутни из приватних разлога, селектор Србије неће моћи да рачуна ни на Ивана Илића и Вању Милинковића Савића који су повређени.

Петар Ратков, Андрија Живковић и Срђан Бабић такође нису били у могућности да се одазову због повреда.

Позитивна ствар је што ће, према Пиксијевим речима, дебитовати Андрија Максимовић, који је у претходном периоду показао велики таленат играјући за Црвену звезду.

Са друге стране, Денис Закарија и Бећир Омерагић неће играти за Швајцарску.

Досадашњи дуели

Две репрезентације су се до сада састале само два пута, с тим што су оба дуела одиграна на Светским првенстима.

Прво су Швајцарци након преокрета тријумфовали у трећем мечу групне фазе у Русији 2018. године са 2:1 и на тај начин елиминисали Србију.

Сличан сценарио је виђен и у Катару пре две године, с тим што је резултат овога пута био 3:2, али је крајњи исход био исти.

У периоду док је Србија била део Југославије, два тима су се састала у 13 наврата.

Југославија је победила шест пута, Швајцарска је однела две победе, док је пет пута било нерешено.

Најважнији од тих дуела одигран је на Светском првенству у Уругвају 1950. године, а Југославија је тријумфовала са 3:0 головима Рајка Митића, Косте Томашевића и Тихомира Огњанова.

Соца дели правду

Италијан Симоне Соца биће главни судија на мечу.

Његови помоћници биће Ђовани Бачини и Давиде Империале, а Уефа је за четвртог судију одредила још једног Италијана Ђованија Ајролдија.

Соца је ове сезоне судио два меча у квалификацијама за Лигу шампиона, као и један дуел квалификација за Лигу конференције. Он је био главни арбитар на утакмици Лиге Европе између Манчестер јунајтеда и Твентеа, а ове сезоне судио је и три меча у Серији А.

субота, 12. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи