Читај ми!

"Београдска брза десетка" стартује у суботу, на стази 4.000 тркача

Улична трка на 10 километара у организацији Београдског маратона "Београдска брза десетка" биће одржана у суботу и окупиће више од 4.000 тркача из Србије и региона, саопштили су организатори.

Старт трке биће у 18.00 часова на стази на Новом Београду.

"Другу годину заредом, 'Београдска брза десетка' окупитиће преко 4.000 тркача из Србије и региона, али и елитних такмичара из Кеније, Етиопије, Марока, Шпаније", наведено је у саопштењу организатора.

Одржавање трке у дужини од 10 километара, која ће у склопу сарадње са Српским атлетским савезом уједно бити и првенство Србије на овој деоници, изискиваће и затварање појединих улица на Новом Београду као и промене траса одређених линија градског превоза.

Булевар Николе Тесле у смеру ка Земуну биће затворен за саобраћај од 8.00 до 21.00 сат, док ће улице Ушће и Трешњиног цвета бити затворене од 17.00 до 21.00 час.

Организатори су поручили да је стаза на Новом Београду на којој ће се трчати сертификована од стране Светске атлетике.

"Сви резултати биће признати од стране ове организације и бодоваће се у званичном календару светских уличних трка, што је још један доказ квалитета и високих стандарда организације које је поставио Београдски маратон", пише у саопштењу Београдског маратона.

Организатори наводе да ће трка имати и хуманитарни карактер, који ће бити усмерен према особама са инвалидитетом.

"Сви који то желе слањем смс-а са садржајем хероји на 3023 донираће средства која су намењена као помоћ особама са инвалидитетом. Они коју пошаљу пет порука, учествоваће и у наградној игри у којој ће имати шансу да на поклон добију патике", поручили су из Београдског маратона.

"Београдску брзу десетку" организује Београдски маратон, под покровитељством Града Београда и произвођача спортске опреме "Најки".

петак, 06. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару