Читај ми!

Почиње Светско дворанско првенство у атлетици, Топић, Гардашевић, Емини и Бибић представљају Србију (20.00, РТС 2)

Почиње дворанско првенство света у атлетици које ће трајати до 3. марта. Атлетску репрезентацију Србије у Глазгову представљаће четворо атлетичара - Ангелина Топић, Милица Гардашевић, Милица Емини и Елзан Бибић.

Ово ће бити треће велико међународно такмичење у дворани које ће се одржати на територији Велике Британије у последњих шест година пошто је Бирмингем био домаћин Светског првенства 2018. 

Подсећања ради, Глазгов је био домаћин Европског дворанског првенства 2019. године, а претходно првенство света у дворани одржано је у Београду.

Догађај у Глазгову одржава се пет месеци пре Олимпијских игара у Паризу и део је квалификационог процеса у атлетици за најмасовније спортско такмичење.

У Глазгову ће учествовати око 650 такмичара из више од 130 земаља, који ће се такмичити у 26 дисциплина - 13 за мушкарце и 13 за жене.

Србију ће представљати Милица Гардашевић, Елзан Бибић, Милица Емини и Ангелина Топић.

Гардашевић има олимпијску норму, али ће се такмичити у скоку удаљ. У дисциплини скок увис Србију ће представљати бронзана са Европског првенства у Минхену Ангелина Топић. Милица Емини ће се надметати на 60 метара с препонама, а у трци на 1.500 метара биће Елзан Бибић.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара