Љубљана: Циклус предавања током великог поста

Српска православна црквена општина у Љубљани и ове године организовала је циклус предавања током васкршњег поста у Парохијском дому.

Српска православна црквена општина у Љубљани и ове године организује циклус предавања током великог поста, која се одржавају у Парохијском дому сваке суботе од 19 часова.

Предавачи су Њеогово Преосвештенство епископ буеносаирески јужноцентрално амерички и администратор Митрополије загребачкољубљански др Кирило Бојовић.

Архимандрит Павле Радусиновић, игуман манастира Ораховица, игуман Рафаило Бољевић, настојатељ манастира Подмаине, проф. др Стаменко Шушак, кардиохирург и редован професор Медицинског факултета у Новом Саду, Небојша Дугалић, српски глумац, режисер и редовни професор на Факултету савремених уметности у Београду, као и др Данило Михајловић, психотерапеут и доцент на Богословском факултету у Београду.

"Ми смо један ходајући крст. Често се чује да неко каже: "Узми свој крст и носи га". То је наравно све симболички речено. Крст је нама ортопедско помагало да бисмо дошли у Царство небеско", каже проф. др Стаменко Шушак.

"Колико си до сада имао разочарења, јеси ли задовољан, срећан, јеси ли испуњен, миран, спокојан...Ниси, и не можеш бити...без њега, ван њега то је немогуће", каже отац Рафаило Бољевић.

Модератор предавања је јереј Раде Деспотовић, љубљански парох, а циклус предавња током великог поста завршава се 27. априла.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије