понедељак, 09.03.2020, 10:05 -> 14:30
Извор: Радио Београд 1
Аутор: Тања Зељковић
Како здраво припремати и чувати храну?
Зашто није здраво одлагати храну у пластичним посудама или кувати у емајлираним шерпама које су на неком делу „окрзнуте“? У чему је најбоље припремати храну, а у чему одлагати и чувати у фрижидеру и замрзивачу? Које посуде би требало одмах да бацимо ако су на било који начин оштећене? Гост: проф др Мелина Калагасидис-Крушић, шеф Катедре за органску хемију Технолошко-металуршког факултета.
Autor:
разни аутори
Животне теме, атрактивни гости, добро расположење - анализа актуелних дешавања, вести из земље и света. [ детаљније ]
Прошлонедељни сајбер напад на информационо-комуникациони систем Новог Сада и закључавање сервера је повод за разговор о начинима и учесталости „хакерских" активности на системе наших грађана, приватних компанија и државних институција. Како се заштитити? Шта ако до напада, ипак, дође? Одговоре, објашњења и савете даје Јован Милосављевић из Националног ЦЕРТ-а, Центра за превенцију безбедносних ризика у ИКТ системима, који делује у оквиру РАТЕЛ-а.
Легенда каже да је некада давно, турски султан Бајазит II обилазећи своје војнике застао да се одмори на брежуљку са кога се пружао леп поглед на Дунав, и супротну угарску страну, а онда је и задремао. Када се пробудио, осећао се као препорођен, па је одлучио да на том месту буде саграђена тврђава - данашњи Рам, која је ових дана свечано отворена, после реконструкције. У рубрици „Светски путник", о тврђави Рам разговарамо са Слађаном Марковићем, који је из тог краја и за кога кажу да зна све о њој. Време одвајамо и за најважније актуелности из света спорта.
Аутор и водитељ: Тања Зељковић
Коментари