Читај ми!

Обрт – Северина ће ипак делити старатељство над сином са бившим супругом

Хрватска певачица Северина Вучковић и њен бивши супруг бизнисмен Милан Поповић, према одлуци суда деле старатељство над малолетним сином.

Врховни суд Хрватске је у јануару 2024. године укинуо пресуду Жупанијског суда у Сплиту и вратио је на поновно одлучивање, чиме је старатељство над дететом припало оцу Милану Поповићу. Врховни суд је тада донео одлуку прихвативши захтев за ревизију који је поднео Милан Поповић. Његов захтев за ревизију се односио на то да суд није усмено испитао вештаке иако је он то изричито тражио.

Ова тема је данима била интензивно праћена у јавности. У случају Вучковић – Поповић дошло је до обрата, па је на рочишту које је одржано 20. фебруара 2024. године, Жупанијски суд у Сплиту донео одлуку по којој су отац и мајка дужни да старатељство деле споразумно и равноправно, односно „пола–пола“.

"Нисам уопште очекивала да ће сплитски Жупанијски суд тако брзо донети нову одлуку, јер до сада у мом случају, односно мог детета, све је било споро, препуно неправде и корупције", рекла је Северина Вучковић.

"Добро је да су вратили одлуку, све је боље од два пута седмично по четири сата, али ја на овоме нећу стати – ићи ћу до краја, тражићу самостално старатељство и свакако ћу наставити да се борим за све жене, односно њихову децу с којима се систем лопта, које су жртве система и институција, `моћних и немоћних жена и женица', рекла је Северина за хрватски портал Индекс.

Како је истакла Северинина адвокатица Јасминка Билош, суд је потврдио своју пређашњу одлуку, односно донео је исту одлуку као и први пут. Жупанијски суд у Сплиту одлучио је да ће дете 14 дана живети код мајке, а 14 код оца.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво