Читај ми!

Модни дуел две најелегантније краљице 

Холандски краљ Вилем-Александер и краљица Максима допутовали су у посету Белгији, што је за пратиоце краљевске моде прави мали спектакл, будући да две краљице, Максима и Матилда, спадају у најлепше одевене припаднице краљевских породица. 

По мишљењу многих, две најелегантије краљице, Максима и Матилда, супруге краљева Холандије и Белгије, имају ових дана прилику да у модном одабиру стану једна другој "на црту".

Готово истих година, стаса и висине, две краљице су и врло сличног укуса и стила, преферирају исте брендове одеће и шешира, па често одаберу и идентичне моделе.

Холандски краљевски пар допутовао је јуче возом у тродневну посету Белгији, што је за краљевске модне сладокусце догађај који се не пропушта. Максима је из воза изашла у репрезентативном издању, костиму од свиле боје слоноваче белгијског бренда високе моде Натан и са елегантним шеширом широког обода у истој боји, креацијом Филипа Трисија, маестралног ирског дизајнера, чије шешире често виђамо на краљевским дамама. Све је употпуњено бисерним накитом.

Матилда је госте дочекала као права "дама у црвеном", носећи црвену миди хаљину са цветним орнаментима и горњим делом од тила, коју је креирао Данац Клес Иверсен, иначе Максимин омиљени дизајнер. Уз то је уклопила елегантни шеширић у истој боји проверене креаторке Фабијен Делвињ.

Љубитељи накита и драгог камења обично с нестрпљењем очекују гала банкет, традиционалну завршницу првог дана званичне посете, који је за краљице увек прилика да, осим елегантних балских хаљина, покажу и раскошне примерке тијара и накита из краљевских ризница.

И Максима и Матилда синоћ су биле на нивоу задатка. 

Гошћа се определила за пудер розе дугу хаљину отворених рамена Јана Таминиоа, са лепршавим наборима и карнерима од тила.

Домаћица је изабрала елеганцију провереног Армани бренда, чипкану дугу хаљину без нараменица, са плаштом, у нежној светлоплавој нијанси.

Када је реч о драгуљима, обе даме су се определиле за „најбоље пријатеље свих девојака" – дијаманте.

Краљица Максима је извукла један од најрепрезентативнијих комада у поседу холандске краљевске породице, Стјуарт дијамантску тијару, рађену за краљицу Вилхелмину 1897, са одговарајућом импресивном огрлицом, наруквицама и минђушама.

Краљица Матилда је носила такође величанствену "Тијару девет провинција", коју је као свадбени поклон 1926. добила бака њеног супруга, краљица Астрид.

Око врата је имала дијамантску огрлицу из сета Волферс дијадеме.

На гала вечери у дворцу Лекен две краљице и пријатељице се нису раздвајале једна од друге, проводећи време у срдачном ћаскању.

Другог дана посете појавиле су се у креацијама истих дизајнера и још једном доказале како имају готово идентичан укус. Током дана, у Ватерлоу, обе су биле у цветним, већ виђеним хаљинама модне куће Натан.

Увече, на концерту холандског гудачког оркестра, премијерно су се појавиле у беспрекорним  раскошним хаљинама Јана Таминиоа, правдајући по ко зна који пут епитет најелегантнијих краљица, који их прати.

 

За последњи дан посете две даме су извукле сјајне адуте из рукава.

Максима је била "максимална" у својој Натан асиметричној црвеној хаљини уз тело, са атрактивним шеширом, комбинација коју је премијерно обукла током карипске турнеје овог пролећа, а коју су пратиоци краљевске моде иначе изгласали као омиљену.

Матилда није нимало заостала, сва у наранџастим тоновима, у перфектној хаљини Дриса ван Нотена, са мантилом и шеширом, попут холивудске диве из 50-тих година.

 

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару