Читај ми!

Бранко Коцкица о Успаваној лепотици: Зла вила је фурала с краљем кад су били мали

Предстојећег викенда, гледамо премијеру представе „Успавана лепотица“ и то на 47. рођендан култног дечјег позоришта „Пуж“.

Гостујући у Београдској хроници, Бранко Милићевић рекао је да „мора да призна да никад није читао бајку Успавана лепотица".

„Само знам да се успавала, и у ствари, не знам да ли је Трнова ружица можда такође важан наслов, јер цео дворац је обрастао у трње, значи да она дуго је у том чудном сну. Па то би се могло звати кома код нас. Нисам користио тај израз. И измислио сам причу потпуно нову, а то је да сви спавају осим краља јер има несаницу", рекао је Милићевић, који је аутор новог комада чија се премијера очекује.

Коцкица је објаснио како креће ток приче и какву улогу у њој има феномен „хркања".

„У околини је шума и ту живи та неваљала вила која је успавала Ружицу, али ту живе и вилењаци. И краљ тражи вилењаке да би му нешто  помогли. И сад се ту догађају разне ствари, испостави се да је та вила фурала са краљем кад су били мали. Мало су се ту играли на ивици шуме и цмакали у жбуњу. А краљ је није венчао, зато што је она, мислим, цмокнула га два, три пута и одмах уобразила да ће се удати за њега", објаснио је заплет Милићевић.

Додао је и каква је очекивана интеракција у позориштанцу „Пуж" између ансамбла и публике, односно деце.

„Ови на двору много хрчу. Толико хрчу да не може ништа да се разговара. Онда ја молим те вилењаке да цокћу, да престану да хрчу. Ја сам цоктао моје жени кад је хркала. И онда – и цела сала хрче, тако да обавезно мора да има нека интеракција са публиком...", рекао је Бранко Коцкица пред премијеру другачије Успаване лепотице.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара