Из Београдске филхармоније поручују: Остани код куће и слушај музику

Уместо на Коларцу, концерти Београдске филхармоније сваког петка од сада могу се слушати од куће, као и други - свакодневни концерти филхармоничара у изолацији.

Након што је поклонила програме за најмлађе, који су посредством дигиталне платформе преслушани 28.200 пута, Београдска филхармонија најављује разноврсни садржај који се може свакодневно пратити на друштвеним мрежама, као и на сајту ове институције.

Понедељком ће најпре наступати „Филхармоничари у изолацији“. У питању су блогови музичара из оркестра који ће делити своја искуства и савете како најбоље провести време које је пред нама.

Уторком се филхармоничарима и публици обраћају гости оркестра, чувени диригенти и музичари чији су наступи били планирани, а спречени су да дођу због пандемије.

Среда је резервисана за аудио-доживљај и слушање концерата Београдске филхармоније из архиве.

Четвртак је дан за присећање на некадашње успехе и најдраже моменте из прошлости.

А чувени филхармонијски петак публику неће оставити без концерата јер ће се омиљени наступи оркестра приказивати онлајн.

За дане викенда, планира се путовање кроз интересантне материјале других музичких кућа и незаобилазан музички хумор.

„Да ми је пре само пар месеци неко рекао да ће прва асоцијација на 'корону' бити епидемија, а не музички знак за продужење паузе, ноте или макар пиво после концерта – не бих му веровао.
Ова корона нас је раздвојила. О њој не могу рећи ништа изузев да ћемо је победити брже и са мање жртава ако будемо стриктно поштовали процедуре и беспоговорно слушали савете лекара. А они су јасно рекли – не излазите из својих домова. Али, замислите како би данас изгледала наша изолација да немамо интернет. Овако смо у могућности да вам, у мору квалитетних и доступних садржаја понудимо и оне због којих се музика слуша, а Београдска филхармонија воли. То је наша мисија“, поручује Иван Тасовац.

уторак, 03. септембар 2024.
20° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару