"Сан летње ноћи" се после две деценије враћа у Народно позориште

Док се још препричава како је чувени глумац Кевин Спејси свратио у Народно позориште у Београду и све изненадио, у националном театру га чекају да дође на премијеру. Вечерас, на великој сцени "Сан летње ноћи, пројекат Шекспир", са Спејсијем или без њега у публици.

Из света романтичних љубавника, више страсти, мање разума, из света шумских вилењака, неспоразума и разјашњења, Шекспирове јунаке Кокан Младеновић смешта у женски затвор.

"Оне су од неких мањих кривичних дела до озбиљних убистава. Међутим, то су жене које се скупе око тог пројекта и које заиста изистински тај пројекат покрене, оплемени", наводи глумица Александра Николић.

У Шекспирово време ликове жена су тумачили мушкарци. Данас, у Народном само су жене на сцени. Њих 16.

"Истражујући Шекспира те затворенице спознају своје најдубље емоције, неке од најлепших момената, изговоре неке од најлепших стихова који су икада написани и наравно на крају да свет нужности победи свет илузија, јер то јесте сурова реалност у којој ми морамо да живимо", истиче редитељ Кокан Младеновић.

Шекспиров "Сан летње ноћи", пројекат Шекспир", после две деценије поново је у Народном позоришту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 08. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару