Београђани уживали у гала концерту "Опера на води"

Ансамбл Опере Народног позоришта гала концертом на Сава променади обележио је век постојања. Учествовали су хор, оркестар и солисти опере.

Популарним аријама из опера Росинија, Пучинија, Чајковског, Вердија, Бизеа, Бородина, Чилеа, чланови Народног позоришта подсетили су на овај изузетно значајан јубилеј у српској култури и историји националног театра.

Концерт је почео увертиром Штраусовог "Слепог миша", а уследиле су арије Фигара из опера "Севиљски берберин", Елене ("Сицилијанско вечерње"), Принћипесе ("Андријана Лекуврев"), Калафа ("Турандот"), Еболи ("Дон Карлос").

Публика је великим аплаузом поздрављала прваке Народног позоришта: Владимира Андрића, Ненада Јаковљевића, Снежану Савичић Секулић, Јелену Влаховић, Душана Плазинића, Јанка Синадиновића, Дејана Максимовића, Драгољуба Бајића, Сању Керкез, Биљану Трмчић, а специјални гост била је мецосопран Сања Анастасија, која живи у Немачкој где гради запажену међународну каријеру.

На репартоару су били и "Хабанера" из опере "Кармен", "Романса Леонарда" из "Зарзуеле", "Половецке игре" из "Кнеза Игора", као и Шостаковичев "Валцер 2".

Концерт је завршен "Чочечком игром" из Коњовићеве опере "Коштана".

Прваци, хор и оркестар Народног позоришта поручили су концертом "Опера на води" да ће у новом миленијуму настојати да што пре крену стазама својих великих претходника који су утрли пут београдској Опери – Бахрије Нури-Хаџић, Милорада Јовановића, Жарка Цвејића, Станоја Јанковића, Меланије Бугариновић, Мирослава Чангаловића, Бисерке Цвејић, Радмиле Бакочевић, Милке Стојановић, Радмиле Смиљанић, Живана Сарамандића и других.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару