Четврт века "Љубавног писма"

Рекорд представе ''Буба у уху'', која се у Југословенском драмском позоришту изводила више од 40 година, тешко да ће бити оборен, али представа ''Љубавно писмо'' у Атељеу 212, на добром је путу са 25 година извођења. До сада су имали 150 хиљада гледалаца, а карте су увек распродате.

Иако су мислили да неће живети дуго, ''Љубавно писмо'' је преживело четврт века, трудноћу Дубравке Мијатовић и намеру једног управника да га скине с репертоара.

Чувена четворка - Горица Поповић, Тања Бошковић, Мики Крстовић и Бане Зеремски, у истим костимима, већ 25 година хара великом сценом.

"Израчунали смо 42 дана и ноћи непрекидно смо играли ''Љубавно писмо''. С обзиром да је оно од сат и педесет минута колико је било на премијери, у спиду лудом, изашао сада на три сата. Ми сада играмо три сата", истиче глумица Тања Бошковић.

Горица Поповић каже да је представа од првог тренутка била феноменално прихваћена од публике, али не и од критике.

Комад су, на трећој години драматургије, написали Зоран Бачић и Златан Фазлагић. Причу о комшијским, кумовским, дозвољеним и недозвољеним љубавним везама, режирао је Бранко Кичић.

"Кад видите овај декор, не морате апслолутно ништа да размишљате о тексту, да ли знате, не знате, то је већ кодирано у нашим главама", истиче Горица Поповић.

Тања Поповић сматра да та представа јесте на трагу онога што је некада био "Радован", што су биле Атељеове представе на потпуно посебан начин.

"Мислим да је то јако лепо и да је драгоцено и да то треба чувати", објашњава Бошковићева.

''Љубавно писмо'', сматрају глумци, треба чувати, због публике и због младог ансамбла, да осете стари дух Атељеа 212 и праву радост позоришне игре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару