Слике великог формата Ђорђа Станојевића у Галерији Прогрес

Изложба слика великог формата "Сликати природом", једног од најзначајнијих савремених српских аутора проф. Ђорђа Станојевића, биће отворена у среду у 20 часова у Галерији ПРОГРЕС, Кнез Михаилова 27.

Јединствени однос природе, уметности и човека приказан на платну осликава Станојевићево опредељење – да ствара уметност у хармонији са животом природе.

"Процес настанка уметничког дела поистовећује се са природним процесом, стварајући један потпуно нови културни модел и идентичан је природном процесу настанка живота – непредвидив је и последица је великог труда", истиче сликар.

Отварање изложбе "Сликати природом" биће употпуњено музичким бравурама пијанисте Николе Кашаша, као и пијанисте Ивана Алексијевића.

Ова изложба означиће и почетак рада нове културно-уметничке иницијативе Кварт Belgrade Waterfront, чији ће ликовни сегмент бити реализован у сарадњи са галеријом Штаб и галеријом Прозор.

Oва иницијатива подржава развој домаћег стваралаштва и креативне продукције. Поред уметничких конкурса, програм ће обухватити сарадњу са етаблираним, али и уметницима у успону, у виду уметничких конкурса, изложби, скулптурних приказа, концерата, позоришних представа, модних ревија и радионица.

Програм ће окупљати сликаре, дизајнере, музичаре, глумце, плесаче и бројне друге уметнике и иноваторе.

Изложба ће трајати до 14. маја, а посетиоци ће моћи да је погледају сваког радног дана и суботом од 9 до 21 сат, као и недељом од 10 до 18 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару