"Београдски месец фотографије", 50 изложби

Отворен је четврти међународни фестивал "Београдски месец фотографије". Фестивал открива и промовише уметнике, повезује их и остварује сарадњу са различитим културним и уметничким институцијама, фестивалима и Београд позиционира на фотографску мапу Европе и света.

Иновативном фотографијом ствара се посебан приступ Куби и исламу. Фотограф Жуан Алвадо изложбом "Кубански муслимани, тропска вера", желео је да разбије стереотипе и истражи идентитет, веру и традицију. 

"То је документарни фото-серијал којим желим да прикажем једну другачију причу о Куби. Ови људи су у теорији доста другачији од мене, живе другачији живот. Ово је нека врста емпатије према њима који су ми дозволили да их пратим и учим о њиховом животу. Волим како фотографија на прелеп начин може да ме приближи одређеним људима и одређеном месту", рекао је Алвадо.

Програм фестивала чини 50 изложби наших и страних фотографа са најразличитијим стиловима који кроз своје поставке преиспитују друштвене теме, табу теме, модерну жену, ментална стања. Млади фотографи су изненађење фестивала.

"Међународно такмичење младих фотографа, који су својим радовима показали одређено знање према друштвеним темама које се данас дешавају у свету, показали су да могу да анализирају одређене политичке и јавне односе. Што се тиче страних фотографа сви доносе нешто ново, други делови земље и шта се дешава тамо. Ништа боље не показује него фотографија визуелни садржај", истакла је Стефана Бјелогрлић, пи-ар фестивала

Креативне радионице, презентације, разговори са уметницима, део су програма фестивала фотографије који у Београду можете пратити на 34 локације, до 25. априла. Фестивал ће угостити 60 фотографа из 17 земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару