Почео 16. Фестивал игре

Вечерас је у Центру "Сава" 16. Фестивал игре свечано отворила примабалерина Вивијана Дуранте. Наредне три недеље у Београду, Новом Саду и Вршцу, наступиће 16 комапнија из 11 земаља. Први пут фестивал прати и балетска критичарка британског "Гардијана" Џудит Макрел.

Језик игре је јединствен, без обзира што компаније долазе из различитих земаља, Сматра Италијанка Вивијана Дуранте, која је дуго била примабалерина у Лондону, Њујорку, Милану, па чак и у Јапану.

"За мене је важна појава на сцени, да играч искаже личност у ономе што ради, без обзира да ли је то кореограф или извођач. Важно ми је да се изрази индивидуалност кроз игру, а не да ли може да изведе 20 пируета или колико високо може да скочи", каже примабалерина Вивијана Дуранте.

Евидентно је да се савремени балет константно развија, и да је подела на класични и савремени балет све блеђа.

"У свету је све више копродукција великих и малих компанија и из различитих земаља. Фестивали ту имају посебну подстицајну улогу. Обожавам овај фестивал. Обухвата различите стилове игре - хипхоп, класични, савремени, различите нивое креација. Мислим да је Београд срећан што има овакав фестивал", рекла је Џудит Макрел, балетска критичарка Гардијана.

Највећи број представа на овогодишењем Фестивалу игре, настао је у последње три године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару