"Петријин венац" поново на сцени Атељеа 212

Представа "Петријин венац" од вечерас на сцени Атељеа 212. Чувеној јунакињи романа Драгослава Михаиловића, велику популарност донео је филм Срђана Карановића, а жеља аутора представе је да и њихова Петрија дуго живи.

Несрећна, заљубљена, простодушна Петрија се бори, опстаје и живи у свету без милости. У представи је тумаче три глумице: Млада Петрија је Марта Бјелица, градска Јована Гавриловић и Петрија удовица Милица Михајловић – ћерка Петријиног творца.

"Сада се десила та узбудљива прилика да нас и професија споји. Нисмо једно другом давали савете, али јесте то штиво које ја осећам веома интимно и дубоко", каже глумица Милица Михајловић.

Њих три за једну судбину – Петријину. Све време заједно су на сцени.

"Петрија је градска, млада, удовица, срећница, несрећница, може бити све", каже Јована Гавриловић.

"Највеће херојство је преживети живот", каже Михајловићева.

У представи играју Иван Марковић, Тихомир Станић, Игор Ђорђевић, Исидора Минић, Јелена Ракочевић и Владислав Михаиловић.

"То и јесте судбина једне једине жене, али и судбина жена и тада и сада, и овде и тамо, на овај или на онај начин ће награбусити, само је питање како ће се то десити", наводи редитељ Бобан Скерлић.

После 42 године "Петријин венац" поново на сцени Атељеа 212.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 12. септембар 2024.
21° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи