Синдикат Синглус најавио штрајк у Народном позоришту

Чланови драмског синдиката Синглус Народног позоришта најавили су да ће ступити у штрајк 22. новембра, када то позориште слави 150. рођендан, симболично у 11.59.

Одлуку о ступању у штрајк чланови синдиката Синглус предали су око 14 часова управнику и Управном одбору Народног позоришта, као и на писарницу Министраства културе и Владе Србије, пише у допису чланова синдиката медијима.

"И даље се надамо да ће Министарство и Влада пре 22. новембра повући одговарајуће потезе ка решавању кризе која у Народном позоришту траје већ месец дана", наводи се у саопштењу.

Управник Народног позоришта у Београду Дејан Савић позвао је јуче отвореним писмом чланове Драме националног театра и синдиката Синглус, који траже његову оставку, да поново покушају да заједнички нађу решење за "синдикалну проблематику, уколико је има".

"Поштоване и драге колеге, још једном смо путем медија упознати с најавом ваших активности у наредном периоду, у шта спада редовно изношење ултимативних захтева и најава штрајка. Поново вас најљубазније позивам да пре тих корака нађете времена и добре воље да седнемо и заједнички сагледамо синдикалну проблематику, уколико је има, и нађемо адекватна решења за исту", навео је Савић у писму синдикату.

Он је предложио да у разговор буду укључени и други заинтересовани синдикати, "како би што свеобухватније биле лоциране неуралгичне теме у нашој кући и лакше пронашли одговори на питања из синдикалних области".

"Што се тиче најаве штрајка, уколико се, упркос отвореном позиву на разговор и договор, одлучите за ову активност, уверавам вас да ће Народно позориште поменути Закон (о штрајку), као уосталом и сваки други, поштовати у потпуности, штитећи тиме права и обавезе свих на које се чланови истог односе", навео је Савић у отвореном писму синдикату.

На крају писма, Савић је члановима драмског синдиката поручио да апелује на њихову "професионалност, колегијалност и однос према својој уметности, како би пре свих других потеза приступили разговорима и договорима, и тако избегли враћање наше верне публике са врата дворана".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 12. септембар 2024.
27° C

Коментари

Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи