Ршумова документарна поетика – изложба портрета у Галерији РТС-а

Са осамдесетим рођенданом, а у част 60 година књижевног рада, Љубивоје Ршумовић представља се као аутор изложбе фотографија "Људи које срећом срећем". У Галерији РТС-а изложио је портрете својих колега, већином песника. Читао је њихова расположења и фото-апаратом сачувао их од заборава. Изложба је отворена до 19. августа.

Ршумовић је свој хоби, фотографију, претворио у прворазредну уметност. Десанка Максимовић, Душко Радовић, Бранко Ћопић, Данило Киш, Момо Капор, Матија Бећковић и др. само су неке од личности које је Ршумовић током протеклих деценија забележио објективом свог фото-апарата.

На отварању изложбе говорили су мр Гордана Брун, председница Удружења "Школа за опстанак" , Илија Церовић, в. д. директора Телевизије Србије, песникиња Мирјана Булатовић, а своје песме посвећене лицима са фотографија прочитао је "Љубивоје Ршумовић".

Љубивоје Ршумовић наводи да је његово бављење фотографијом само примењена документарна поетика, којом се бави и у писању.

"Желим да поетизујем и оно што видим али и оно што могу да претпоставим да ти људи размишљају, о чему размишљају, како размишљају", рекао је Ршумовић.

То је, истиче, и једна врста школе коју је завршио.

"Ова изложба је, у ствари, дипломски рад у тој мојој школи, документарне поетике", закључио је Ршумовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи