Обележен Дан радио-драме

У Каменој сали Радио Београда је обележен Дан Радио-драме. Плакете за најуспешнија глумачка остварење "Витомир Богић" у протеклој сезони добили су Ана Софреновић и Слободан Бештић.

На манифестацији, којом се седамнаести пут обележава Дан радио-драме, у сећање на чувеног глумца Витомира Богића, уручене су традиционалне годишње награде Драмског програма.

Плакету за изузетан допринос радиофонији добио је професор Слободан Атанацковић, композитор, музички теоретичар и дугогодишњи главни музички уредник Радио Београда.

Плакете за најуспешнија глумачка остварења "Витомир Богић" у протеклој сезони 2017/18. сјајним креацијама заслужили су Ана Софреновић за улогу Жене у радио-драми Димитрија Коканова "Призори конструисаног односа", у режији Мелине Поте Кољевић и Слободан Бештић за улогу Барбарогенија у радио-драми Љубомира Мицића "Барбарогеније децивилизатор" у режији Зорана Рангелова.

Повеља за допринос радиофонији уручена је дизајнеру звука Зорану Узелцу, који је својим радом и залагањем допринео да радиофонска поема "Велики камен" ауторке Иване Стефановић добије прву награду на престижном фестивалу При Италиа 2017.

Повељу за најбољег младог уметника у протеклој години припада драматургу Маши Певац.

И ове године уручене су награде победницима најстаријег књижевног конкурса у Србији - Јавног анонимног конкурса Радио Београда за најбољу радио-драму у категоријама оригинална радио-драма, апстрактни облик радиофоније и драмска минијатура.

У категорији оригинална радио-драма прва награда припала је Браниславу Јанковићу, аутору драме "Два неба".

Другу награду, добила је драма "Априлски кашаљ над Београдом", аутора Срђана Живковића.

У категорији апстрактни облик радиофоније награду је добило дело "Поезија андроида", аутора Уроша Ранковића.

У категорији драмска минијатура награда је отишла у руке Александру Петровићу, за дело "Воз за Едервил".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи