"Магична шума" у Галерији "Графички колектив"

У Галерији "Графички колектив" приређена је изложба фотографија "Магична шума", јапанског уметника Осами Аракате, познатог београдској публици са изложби из 2007. и 2011. године. У новом циклусу радова, аутор наставља истраживања у домену аналогне фотографије с мотивима природе.

Серија црно-белих фотографија "Магичне шуме", представља кадрове природног амбијента острва Окинава. Више од путописне и пејзажне фотографије, уметник даје омаж том простору као носиоцу многих легенди и предања.

"Ја сам изабрао најстарији духовни слој јапанске културе из једне регије. Ове фотографије су света места која се налазе на најјужнијем острву Јапана Окинава. Она немају материјално обележје, али се тачно зна где су. Полако почињу да се мењају и нестају, моје фотографије их чувају", каже аутор.

Осами Ариката користи аналогну технику са негативима већег формата, без дораде, пажљиво бирајући светло и кадар мотива.

Како сачувати фотографију у времену савршене технологије посебно у земљи одакле аутор долази?

"Ја сам почео као фотограф са овом технологијом. Једноставно, ја мислим да могу да остварим своју уметничку аспирацију на овај начин и да не морам да усвојим нова технолошка достигнућа. Остајем веран аналогној фотографији", каже Осами Ариката.

У "Графичком колективу" изложбу можете погледати до 11. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи