Отворена изложба "Од хаоса до космоса"

У галерија "Графички колектив" отворена је изложба графика јапанског уметника Кенђи Нагаиа.

Присуство Кенђи Нагаиа, јапанског уметника богате међународне каријере на савременој ликовној сцени Србије од посебног је значаја. Осим што је учесник уметничких колонија и бијенала графике код нас, створио је и чврсте везе између уметника и графичких центара у Србији и у Јапану.

Одрастао у породици власника фабрике текстила у Токију, Кенђи је у детињству био фасциниран живописним колоритом и текстуром тканине. Данас, настањен у подножју планине, професор Нагаи открива природу кроз сопствени рад трагајући за контрастом и балансом.

"Можда моје детињство утиче на моје стварање. Свиђали су ми се рубови из којих се виде несаткане нити. Сада живим на планини, није ми намера да сликам природне мотиве, сликам доживљене сензације у природи које буде различите асоцијције, 'десет људи-десет визија'", наводи Нагаи.

Изложбом графика "Од хаоса до космоса" користећи јаке колористичке ефекте, аутор ствара изванредан утисак вибрирања дела и лебдења боја. Прожимање супротности, које не искључују једна другу, такође су део уметниковог интересовања.

"Као што у нашем свету можемо да приметимо супротности, плус и минус, северни и јужни пол. Наш свет је сачињен од супротних ствари. Такв свет где ћемо наћи хармонију, где ћемо наћи поредак је моја основна тема", наводи Нагаи.

Изложба ће бити отворена до 28. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи