Овације за представу Атељеа 212 у Загребу

Загребачка публика је дугим и снажним аплаузом поздравила глумачку и ауторску екипу представе "Моја ти" Атељеа 212 која је синоћ изведена у оквиру званичног програма фестивала "Gavelline večeri".

Глумцима Светлани Бојковић, Горици Поповић, Татјани Бошковић, Софији Јуричан, Ивану Михаиловићу на сцени су се придружиле редитељка Александра Милавић Дејвис и списатељица Олга Димитријевић.

Након извођења публика је у великом броју разговарала са актерима представе на округлом столу који је модерирала театролог Мира Мухоберац, а водила глумица позоришта "Gavella" Бојана Грегорић Вејзовић.

Представа "Моја ти" настала је према комаду "Како је добро видети те опет" Олге Димитријевић, а наслов је накнадно промењен.

"Моја ти" је победнички комад на конкурсу Стеријиног позорја за савремени драмски текст, а представа је настала у копродукцији Атељеа 212 и Стеријиног позорја.

Комад се бави проблемом старосне, идеолошке и сексуалне, те родне дискриминације.

Протогонисткиње су старице, неке од њих партизанке, комунисткиње, лезбејке, мајке, свакако жене које се у доба либералног капитализма принуђене на борбу са најразличитијим мушким културним родним нормативима и примерима идеолошке деградације вредности за које су се ове жене цео живот бориле.

Музика у представи сачињена је од ауторске музике композиторке Ање Ђорђевић, те од различитих цитата, парафраза и референци на познате песме.

Редитељски поступак је у најширем смислу заснован на читању комада као дела епских театарских пракси.

Драматург је Димитрије Коканов, костимограф Мариа Марковић, сценограф Марија Калабић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи