Вукосављевић са Чарлсом Симићем

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић састао се са прослављеним песником и есејистом Чарлсом Симићем, који борави у вишедневној посети Београду.

Током срдачног и отвореног састанка саговорници су разговарали о различитим темама из области културе.

Овом приликом министар Вукосављевић је позвао Чарлса Симића да учествује на скупу "Београдски контрапункт" следеће године, саопштило је ресорно министарство.

Дела америчког песника и есејисте српског порекла Чарлса Симића преведена су на све веће светске језике. 

Овогодишњи је лауреат Златног венца Струшких вечери поезије, једне од најважнијих европских награда, за укупан песнички опус.

Добитник је награда: Макартурове фондације, Пулицерова, "Едгар Алан По", Америчке академије, Међународне Грифинове награде за поезију, "Валас Стивенс", Поета Лауреатус Конгресне библиотеке у Вашингтону и Српског ПЕН центра за превођење српске књижевности, медаље "Роберт Фрост" за животно дело у поезији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи