Временска прогноза 20. август 2024.

Све до четвртка могуће су падавине, а у другој половини седмице поново више сунца. Сутра нестабилно и спарно, понегде се очекују киша и пљускови са грмљавином. Падавине ће бити чешће у централним и јужним крајевима земље. Могуће су и непогоде, уз град и јак ветар. Ујутру температура од 16 степени, највиша до 34. У Београду пре подне киша, током дана променљиво и суво. Температура до 32 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

20.08.2024. Уторак: Променљиво облачно, топло, спарно и нестабилно, местимично с краткотрајном кишом и локалним пљусковима са грмљавином, чешћим у централним и јужним крајевима Србије. Пљускови ће понегде бити праћени градом и јаким или олујним ветром. Ван грмљавинских развоја ветар ће бити слаб до умерен, различитих смерова, у доњем Подунављу, Браничеву и Банату повремено и појачан, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 16 до 22 °С, а највиша од 27 °C на западу и југу Србије до 34 °С у Банату. Упозорење: Tmax ≥ 32 °С, вероватноћа 90%. Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 90%.

21.08.2024. Среда: Променљиво облачно и нестабилно са појавом пљускова и грмљавина који ће локално бити израженији уз краткотрајан град и јак и олујни ветар у зони најјачих пљускова. Ветар слаб и умерен, у зони фронта краткотрајно и јак северни и северозападни. Најнижа температура од 16 до 21 °С, а највиша од 29 до 34 °С. Упозорење: Tmax ≥ 32 °С, вероватноћа 90%. Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 90%.

22.08.2024. Четвртак: Променљиво облачно са сунчаним интервалима и у већем делу суво, а краткотрајна киша или пљусак са грмљавином очекују се још понегде у јужним, централним и источним крајевима Србије. Ветар слаб и умерен, у Војводини, централним и источним пределима повремено и јак, северни и северозападни. Најнижа температура од 16 до 22 °С, а највиша од 29 до 33 °С. Упозорење: Tmax ≥ 32 °С, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 80%.

23.08.2024. Петак: Претежно сунчано и топло. Уз локални развој облачности, очекује се ретка појава краткотрајних пљускова са грмљавином на југозападу, југу и истоку Србије. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 13 до 21 °С, а највиша од 32 до 34 °С. Упозорење: Tmax ≥ 32 °С, вероватноћа 90%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

понедељак, 19. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару