ИЗ ЧАСА У ЧАС

СЗО: Изгубљен контакт са медицинским особљем у северној Гази; Погинуле две особе у нападу на израелски град

Светска здравствена организација саопштава да од јутрос нема контакт са особљем у последњој функционалној болници у северној Гази, након што је израелска војска рекла да делује у тој области. Погинуло је девет особа у избегличком кампу Шати у Појасу Газе после напада ИДФ-а, док је у Кан Јунису страдало 38 особа. Погинуле су две особе у нападу на Мајд ал-Крум, саопштио је Израел након навода Хезболаха да је гађао северни Израел великом ракетном салвом.

СЗО: Изгубљен контакт са медицинским особљем у северној Гази; Погинуле две особе у нападу на израелски град СЗО: Изгубљен контакт са медицинским особљем у северној Гази; Погинуле две особе у нападу на израелски град

Сједињене Државе, Катар и Египат настављају своје напоре како би постигли прекид ватре у Гази и ослободили таоце, рекао је катарски премијер.

Лидери Хамаса су се састали са безбедносном делегацијом Египта у Каиру како би се обновили преговори о прекиду ватре у Гази. 

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху је поздравио напоре Каира да обнови разговоре о споразуму и повратку таоца.

Државни секретар Сједињених Држава Ентони Блинкен изјавио је да не желе да се операције израелске војске у Либану претворе у дуготрајну војну кампању.

На терену се ипак борбе не заустављају. Израелска војска саопштила је да је пет војника погинуло у јужном Либану.

Неколико цивила је убијено, док су други повређени у израелском ваздушном нападу који је гађао објекат за смештај расељених лица у избегличком кампу.

Хезболах је претходног дана испалио око 120 ракета на север Израела, према подацима ИДФ-а.

Командант иранског корпуса исламске револуционарне гарде упозорава Израел да не буде сувише уверен у ПВО систем који им је послале САД.

Париз саопштава да је на међународној конференцији одржаној у главном граду Француске у знак подршке Либану прикупљено милијарду долара хуманитарне помоћи.

Израелска војска терала је Палестинце да улазе у потенцијално миниране куће и тунеле у Гази, користећи их као живи штит, рекли су за Си-Ен-Ен један израелски војник и пет бивших палестинских заробљеника.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи