Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Нетанјахуова резиденција на мети дронова; Вафа: Више од 30 Палестинаца убијено у Џабалији

Сукоби на Блиском истоку не престају. Израелска војска саопштила је да су из Либана на Израел испаљена три дрона, од којих је један погодио зграду у Цезарији. Портпарол израелског премијера навео је да је један од дронова био усмерен ка Нетанјахуовој резиденцији, али да се он није налазио у близини. Сирене су се огласије у Тел Авиву, области Хаифе и у северном граду Јокнам Илит. Најмање 33 Палестинца су убијена, а 85 их је рањено током ноћи у израелским нападима на избеглички камп Џабалија у северној Гази.

Нетанјахуова резиденција на мети дронова; Вафа: Више од 30 Палестинаца убијено у Џабалији Нетанјахуова резиденција на мети дронова; Вафа: Више од 30 Палестинаца убијено у Џабалији

Након што је у израелском нападу убијен најутицајнији лидер Хамаса Јахја Синвар, не престају реакције лидера земаља широм света. 

Палестински Хамас је потврдио његову смрт, поручивши да неће пустити таоце из Газе све док се израелска "агресија" не заустави, а председник Ирана Масуд Пезешкијан изјавио је да се ирански отпор наставља.

Министарство здравља у Гази, које води Хамас, такође, саопштило је да је од 7. октобра прошле године у израелским нападима убијено најмање 42.500 Палестинаца убијено, док их је 99.546 повређено.

Са друге стране, израелски премијер Бенјамин Нетанјаху назвао је убиство Синвара "почетком" краја рата у Гази, а Бела кућа је оценила да је лидер Хамаса био главна препрека у склапању примирја на Блиском истоку. 

Израелска војска, истовремено, навела је да је убила најмање 1.500 бораца Хезболаха у Либану, те да шаље додатне снаге у ту земљу, али и да је пустила 30 камиона хуманитарне помоћи у Газу.

За то време, руски председник Владимир Путин навео је да је Москва спремна да помогне у преговорима између Израела и Ирана, истакавши да је у контакту са ове стране, као и да је компромис кључ решења конфликта.

субота, 19. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи