Читај ми!

Јак земљотрес на истоку Турске, више од 180 повређених; осетио се и у Сирији

Више од 180 особа повређено је у земљотресу који је погодио источну турску провинцију Малатију. Није било погинулих. Спасилачке екипе раде на рашчишћавању рушевина.

Министар унутрашњих послова Турске Али Јерликаја рекао је да је повређено 187 особа, од којих су 43 задржане у болници ради надзора, док погинулих нема.

Јерликаја је навео да су три зграде у градовима Малатији, Шанлијурфи и Елазигу делимично срушене док је настава у школама обустављена.

Додао је да 55 возила, 210 припадника Агенције за управљање катастрофама (АФАД), три беспилотне летелице и један извиђачки авион жандармерије и полиције настављају са радом на терену, преноси НТВ Хабер.

Безбедносни тимови АФАД, полиције и жандармерије извршили су инспекције широм региона, укључујући провинције Дијарбакир, Шанлијурфа, Елазиг, Батман и Тунчели.

Потрес јачине 5,9 јединица Рихтерове скале осетио се и у сиријским провинцијама Хасаки, Деир ел Зор и Алеп, јавила је државна новинска агенција те земље.

АФАД је саопштио да је епицентар потреса био у округу Кале, неких 40 километара источно од града Малатија.

Европски медитерански сеизмолошки центар саопштио је да је земљотрес био јачине 6,1 јединице Рихтера и да је био на дубини од девет километара испод земље.

Турску и Сирију фебруара прошле године погодила је серија разорних земљотреса која је однела више од 51.000 живота. 

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи