Читај ми!

Ураган Милтон ослабио на категорију три, али и даље представља озбиљну претњу

Ураган "Милтон" четврте категорије са ударима ветра од 250 километара на час све је ближи Флориди. До главног удара о западну обалу остало је мање од 10 сати. Метеоролози упозоравају да би ово могла бити једна од најгорих ураганских катастрофа у историји Сједињених Америчких Држава. Америчке власти су већ упутиле упозорење за 5,5 милиона људи да се евакуишу са западне обале Флориде, која се припрема за највећу операцију евакуације и спасавања у својој историји.

Киша сатима пада и најављује најсмртоноснији аспект урагана, велики плимни талас. Очекује се водени зид у Тампи од преко четири метра, па ће копно постати океан у тромилионском граду.

Мештани Флориде збуњени и уморни, у страху се евакуишу пред другим ураганом за само две недеље.

Председник САД позива на евакуацију и опрезност у наредна 24 сата

Амерички председник Џозеф Бајден упозорио је да ураган "Милтон" може постати историјска олуја и позвао становнике Флориде да се придржавају наређења о евакуацији.

"Изгледа као да ће то бити највећа олуја овога века. Многе заједнице које живи на путањи којом се креће ураган "Милтон" немају ни тренутак за предах између урагана Хелена и Милтона, две историјске олује у само две недеље", поручио је амерички председник, преноси Си-Ен-Ен.

Бајден је позвао све који живе у подручјима којима ће се кретати олуја да прате све безбедносне инструкције у наредна 24 сата и додао да је то дословно питање живота и смрти.

Бајден је рекао да ће његова администрација вршити притисак на компаније да одрже стабилне цене током трајања урагана Милтон на Флориди како би људи могли да се снабдевају горивом, да резервишу авио-летове и набаве друга неопходна добра без прекомерног плаћања, пренео је Ројтерс.

Америчке власти су већ упутиле упозорење за 5,5 милиона људи да се евакуишу са западне обале Флориде која се припрема за највећу операцију евакуације и спасавања у својој историји.

Поглед из Милтоновог ока

Ловци на урагане из америчке Националне управе за океане и атмосферу (NOAA - National Oceanic and Atmospheric Administration), пролетели су у среду кроз око урагана Милтон у авиону агенције под називом „Miss Piggy“.

Овaкве мисије прикупљају податке о ураганима како би омогућиле боље прогнозе и побољшале истраживање урагана, наводи се у посту на Икс налогу NOAA. Поглед посаде из Милтоновог ока изгледа овако:

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи