Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Вафа: Најмање 12 Палестинаца страдало у нападима на Газу; очекује се разговор Бајдена и Нетанјахуа

Израел је поново гађао Бејрут и Дамаск тврдећи да су мете напада у престоницама Либана и Сирије Хезболахови оперативци. Док сукоби на Блиском истоку ескалирају САД покушавају дипломатским каналима да убеде Иран и друге арапске земље да помогну у изналажењу решења које би довело до примирја на свим фронтовима.

Вафа: Најмање 12 Палестинаца страдало у нападима на Газу; очекује се разговор Бајдена и Нетанјахуа Вафа: Најмање 12 Палестинаца страдало у нападима на Газу; очекује се разговор Бајдена и Нетанјахуа

Сједињене Државе и арапске државе започеле су тајне преговоре са Ираном о свеобухватном прекиду ватре са циљем смиривања свих сукоба одједном, преноси израелски Канал 12.

У извештају се наводи да Израел тренутно није укључен у иницијативу, али се додаје да су високи израелски званичници обавештени о томе.

Мрежа напомиње да није јасно како ће напори утицати на Газу, која је сложенија од осталих фронтова због жеље Израела да настави борбу чак и након потенцијалног споразума о таоцима и Хамасовог захтева за повлачење Израела.

Дотле, Израел наставља са ракетирањем Дамаска и Бејруту наводећи да су челници Хезболаха мете напада на престонице Сирије и Либана.

Израелска војска је саопштила да је за недељу дана копнених операција на југу Либана елиминисала више од 200 оперативаца Хамаса и уништила значајну количину оружја и тунела које је Хезболах користио за нападе на север Израела.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху твди и да су елиминисани потенцијални наследници убијеног лидера хезболага Хасана Насралаха.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи